На Рівненщині оголосили «Героїв спортивного року» - 2019
опубліковано 27 грудня 2019 року о 18:06

Переможців відзначили під час щорічної урочистої церемонії «Герої спортивного року». Нагороди отримали кращі спортсмени Рівненщини, тренери, команди та фахівці у спортивній галузі.



Їх прийшли привітати заступник голови ОДА Сергій Гемберг та голова обласної ради Олександр Данильчук.




«Завдяки досягненням наших спортсменів на міжнародних аренах піднімається національний прапор. Ви – гордість Рівненщини. Дякую кожному за ваш вклад в український спорт», - звернувся до присутніх Сергій Гемберг.



«Найкращим спортсменом року» став заслужений майстер спорту України з плавання Михайло Романчук. Спортсмен став срібним призером чемпіонату світу з плавання, рекордсменом Кубку світу.


У номінації «Найкраща спортсменка року» стала срібна призерка чемпіонату Європи зі стрільби кульової Оксана Ковальчук.




У номінації «Найкращий тренер року» визнано заслуженого тренера України зі стрільби кульової Сергія Бондаря. Він - тренер ЗМС зі стрільби кульової Олега Омельчука, МСУМК Оксану Ковальчук та МС Дмитра Гонти.



«Найкращою командою року» визнано чоловічу команду баскетбольного клубу «Рівне». Клубом проведено багато різноманітних заходів, що сприяли подальшій популяризації баскетболу в Рівненській області.




«Сенсацією року» став майстер спорту України міжнародного класу Андрій Шкарнега. Він отримав бронзу на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное серед молоді.




У номінації «Найкращий спортивний організатор» визнано Марину Болбу – президента обласної федерації художньої гімнастики, керівника спортивного клубу «Золота осінь».



Традиційно відзначили представників паралімпійського руху, вихованців регіонального центру «Інваспорт» у номінації «Сильні духом». У цьому році кращим визнано майстра спорту України з шахів Володимира Заболотного. Він став першим в історії Рівненщини учасником зимових Дефлімпійських ігор.




«Спортивною славою Рівненщини» визнано майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасницю ХХVІ Олімпійських ігор у м.Атланта (США) 1996 року Людмилу Шолопак.



Переможцем номінації «Разом із олімпійцями» визнано заслуженого майстра спорту України Марину Максименко, яка у 2019 році стала чемпіонкою світу з боротьби сумо.



У номінації «Меценат спортивного року» визначено приватного підприємця Володимира Ковальця – власника готельно-ресторанних комплексів «Айвенго» та «Софія». До слова, він ще й майстер спорту з класичної боротьби, чемпіон України з тенісу серед аматорів.




«Народним вибором» став Олег Омельчук. Він – заслужений майстер спорту України, Чемпіон Європи 2019 року в змаганнях змішаних команд, срібний призер ІІ Європейських ігор 2019 р. зі стрільби кульової.



У номінації «Чесна гра» перемогу отримала команда «Західний вогонь» з софтболу – п’ятиразові чемпіонки України з цього виду спорту.



Перемогу в номінації «Об’єктивність та компетентність» у свій актив записав фотожурналіст Роман Цупрук.




Довідка


Щорічну урочисту церемонію «Герої спортивного року Рівненщини» проводить дев’ятий рік поспіль Відділення Національного комітету України у Рівненській області спільно з управлінням у справах молоді та спорту ОДА. Керівники фізкультурно-спортивних товариств, члени виконкому РОВ НОК України, працівники Управління таємним голосуванням визначають переможців у зазначених номінаціях.


Героїв спортивного року обирали в 13-ти номінаціях: «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спортсменка року», «Найкращий тренер року», «Найкраща команда року», «Сенсація року» «Найкращий спортивний організатор», «Сильні духом», «Спортивна слава Рівненщини», «Разом із олімпійцями», «Меценат спортивного року», «Народний вибір», «Чесна гра», «Об’єктивність та компетентність».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux