Проєкт розпорядження

 Про затвердження Порядку проведення

 конкурсу на заміщення вакантної посади

директора Рівненського обласного центру

 перепідготовки та підвищення кваліфікації

 працівників органів державної влади,

органів місцевого самоврядування,

державних підприємств, установ та організацій


Відповідно до статей 36, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Положення про центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, затвердженого, постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2004 року № 1681, Порядку погодження з Нацдержслужбою призначення на посаду або звільнення з посади директора центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування,

державних підприємств, установ і організацій, затвердженого наказом Національного агентства України з питань державної служби 17 квітня 2015 року № 81 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13 травня 2015 року за № 525/26970 та враховуючи Статут Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій затвердженого розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 20.05.2005 № 212:

1. Затвердити Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

2. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської обласної державної адміністрації забезпечити оприлюднення цього розпорядження в установленому порядку.

         3. Розпорядження набирає чинності після державної реєстрації
в Головному територіальному управлінні юстиції у Рівненській області
з моменту його оприлюднення.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.


Голова адміністрації                                                                        Віталій КОВАЛЬ

Порядок

проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій

Загальні положення

1. Цей Порядок розроблено відповідно до Законів України "Про освіту", "Про вищу освіту" та пункту 13 Статуту Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій затвердженого розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 20.05.2005 № 212 і визначає правові та організаційні засади проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств (далі - директора Центру).

2. Метою проведення конкурсу є об'єктивна оцінка професійної підготовки та відбір кандидата на заміщення вакантної посади директора Центру.
3. Для проведення відбору кандидата на заміщення вакантної посади директора Центру засновником Центру утворюється конкурсна комісія у складі голови, секретаря і членів комісії.

До складу конкурсної комісії можуть входити заступники голови облдержадміністрації та керівник апарату облдержадміністрації, представники служби управління персоналом та юридичної служби апарату облдержадміністрації, територіального підрозділу центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби, департаменту фінансів облдержадміністрації,  управління освіти і науки облдержадміністрації, інших структурних підрозділів облдержадміністрації.

Умови проведення конкурсу

4. Умови проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Центру відповідно до цього Порядку визначаються засновником Центру.

5. Рішення про проведення конкурсу приймається засновником Центру.

6. До участі у конкурсі не допускаються особи, які:

визнані в установленому порядку недієздатними;

позбавлені права займати відповідні посади в установленому законом порядку на визначений термін;

в інших випадках, установлених законодавством України.

7. Особи, які подали необхідні документи для участі у конкурсі до  конкурсної комісії є кандидатами на зайняття вакантної посади директора Центру (далі - кандидати).

8. Конкурс проводиться поетапно і складається з таких етапів:

1) публікації оголошення про проведення конкурсу на офіційному веб-сайті засновника Центру;

2) прийому документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі та їх попередній розгляд на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам до посади директора Центру;

3) співбесіди та відбору кандидата.

Оголошення про конкурс

9. Публікація оголошення про проведення конкурсу здійснюється засновником Центру не пізніше ніж за 15 календарних днів до дня проведення конкурсу.

Інформація про оголошення конкурсу  доводиться  до  відома  працівників Центру.

10. В оголошенні про проведення конкурсу повинні міститися такі відомості:

1) найменування органу, що оголошує конкурс;

2) повна назва вакантної посади;

3) вимоги до кандидатів;

4) термін прийняття документів (протягом 10 календарних  днів з дня публікації оголошення про проведення конкурсу);

5) адреса та номери телефонів членів конкурсної комісії для отримання додаткової інформації;

6) дата, місце та час проведення співбесіди.

В оголошенні може міститися інша додаткова інформація, що не суперечить законодавству.

Прийом та розгляд документів про участь у конкурсі

11. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії наступні документи:

1) заповнену особову картку (форма П-2) з відповідними додатками;

2) заяву на  ім'я голови конкурсної комісії;

3) копії документів про освіту;

4) копію паспорта громадянина України;

5) одну фотокартку розміром 4 на 6 см.

6) резюме.

Кандидати на посаду можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і ділової репутації
(копії документів про підвищення кваліфікації, характеристики, рекомендації тощо).

12. Подані документи перевіряються конкурсною комісією на відповідність їх встановленим вимогам.

13. До участі в конкурсі допускаються кандидати на заміщення вакантної посади,  документи  яких  відповідають  вимогам, встановленим цим Порядком.

14. Особам, які допущені до участі в конкурсі та особам документи яких не відповідають встановленим вимогам і які за рішенням голови конкурсної  комісії до конкурсу не допускаються повідомляється у спосіб, вказаний в заяві поданій для участі в конкурсі.

15. Подані документи і матеріали конкурсної комісії зберігаються у відділі кадрової роботи апарату облдержадміністрації.

Співбесіда та відбір кандидатів

16. Співбесіда проводиться конкурсною комісією з метою  об'єктивної  оцінки знань і здібностей кандидатів на посаду директора Центру.

17. Засідання конкурсної комісії вважається правомочним, якщо
на ньому присутні не менше ніж 2/3 її складу.

18. Рішення конкурсної комісії приймається простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії. Переможцем конкурсу визнається кандидат, який набрав найбільшу кількість голосів. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.  Конкурсна комісія рекомендує переможця конкурсу засновнику Центру для призначення його на посаду директора Центру.

19. Якщо жоден з кандидатів не  рекомендований конкурсною комісією для зайняття вакантної посади директора Центру, оголошується повторний конкурс.

20. Засідання конкурсної комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми на засіданні членами комісії і подається засновнику Центру не пізніше ніж через два календарні  дні після його підписання. Кожен член комісії може додати  до  протоколу свою окрему думку.

21. Конкурсна комісія повідомляє кандидатів про результати конкурсу протягом трьох календарних днів після підписання протоколу засідання конкурсної комісії та вносить голові обласної державної адміністрації пропозиції щодо призначення директора Центру..

22. Рішення конкурсної комісії оприлюднюються на офіційному веб-сайті засновника.

23. Рішення конкурсної комісії може бути  оскаржене    у порядку, визначеному законодавством.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux