Заява про екологічні наслідки діяльності об’єкта

Робочий проект передбачає реконструкцію приймального відділення Рівненської обласної клінічної лікарні за адресою: вул. Київська, 78-г, м. Рівне, а саме: добудову приймального боксу для автомобілів швидкої допомоги; добудову вздовж існуючої зовнішньої стіни  для розширення існуючих приміщень; перепланування частини існуючих приміщень; внутрішнє опорядження та влаштування підлог в приміщеннях, що входять в  межу реконструкції; влаштування пандуса при головному вході; влаштування теплоізоляції зовнішніх стін будівлі (тієї частини, що входить в  межу реконструкції); влаштування     відмостки    (навколо    тієї    частини,    що    входить    в    межу    реконструкції);  впровадження рішень щодо водопостачання та водовідведення; впровадження рішень щодо опалення та вентиляції; влаштування пожежної сигналізації.

Земельна ділянка Рівненської обласної клінічної лікарні площею 9,4961 га має складну конфігурацію в плані і межує: з півночі: земельна ділянка, призначена для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення; -з  заходу:  земельна    ділянка  призначена  для  утримування  та  обслуговування житлового будинку; з  півдня:  земельна   ділянка   призначена   для  будівництва  та  обслуговування інших   будівель   громадської  забудови  для  реконструкції  та  обслуговування існуючої   будівлі   оздоровчого   комплексу   під   повнопрофільний    обласний лабораторний  комплекс; зі сходу: земельна ділянка призначена для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги для обслуговування будівель та споруд лікарні з допоміжними приміщеннями.

Навколо будівлі приймального віділення влаштований протипожежний об’їзд, що являє собою смугу завширшки 3,5 м, придатну для проїзду пожежного автомобіля. Покриття проїжджої частини запроетоване із асфальтобетону. По периметру будівлі приймального відділення запроектована відмостка із бруківки бетонної з бордюром із бортового каменю БР.100.20.8. Робочим проектом передбачено озеленення території, використовуючи газони звичайного типу та насадження дерев. Площа мощення згідно робочого проекту становить 1863,2 м2, площа озеленення – 290,7 м2.

Вертикальне планування ділянки об’єкту будівництва виконане з прив’язкою до існуючого планування загальної території забудови. Відведення дощових і талих вод від будівель і споруд здійснюється поверхневим способом в сторону пониження рельєфу в північно-східному напрямку.

Джерелом водопостачання лікарні є водопровідна мережа міста Рівне. Водопостачання об’єкту (будівля приймального відділення) передбачається від внутрішньої мережі водопостачання лікарні після існуючого лічильника КВБ-10.

Робочим проектом передбачається: реконструкція систем водопостачання і каналізації лікарні; встановлення водорозбірних приладів з аераційними насадками; використання поліпропіленових труб для системи водопостачання; використання ПВХ труб зі з’єднанням в розтруб для системи каналізації.

Приготування гарячої води здійснюється комбінованим бойлером об’ємом 750 л. Для поливання території лікарні використовуються існуючі поливальні крани на існуючій мережі водопостачання.

Витрати води згідно робочого проекту на госп.- питні потреби (в т. ч. на гаряче водопостачання) становлять 4,97 м3/добу.

Відвід стічних вод від будівлі передбачено в самопливному режимі окремим випуском через оглядові колодязі до внутрішньомайданчикових мереж. Відвід дощових і талих вод з території передбачено поверхневим способом. Відвід дощових і талих вод з покрівлі планується зовнішніми водостоками. Мережі зливової каналізації в районі будівництва відсутні.

Для приміщень приймального відділення передбачається влаштування припливно-витяжної вентиляції з механічним спонуканням. Повітрообміни в приміщеннях розраховані згідно з чинними нормами які передбачають забезпечення нормативних кратностей обміну повітря.

Джерело тепла – існуюча котельня лікарні, що обслуговує тільки основні і допоміжні приміщення лікарні. Теплової потужності котельні достатньо для забезпечення додаткових потреб приміщення приймального відділення.

Розрахунок  забруднення  атмосфери  при проведенні будівельних робіт здійснений  за  допомогою  ПК  «ЕОЛ 2000[h]»  в 2-х розрахункових точках на межі найближчої житлової забудови з  урахуванням  значень   фонових   концентрацій. На основі проведеного розрахунку розсіювання одержані максимальні концентрації забруднюючих речовин, які не перевищують допустимих норм в розрахункових точках і становлять: діоксиду азоту  - 0,7536 ГДК; бенз(а)пірену – 0,8761 ГДК; сажі - 0,5246 ГДК; групи сумації   №31 (NO2+SO2) – 0,7939 ГДК.

Ступінь екологічного ризику планованої діяльності та впливу на умови життєдіяльності людини та природне середовище оцінюється як мінімальний при умові виконання всіх вимог, передбачених проектом в частині комплектації обладнанням, виконання робіт та експлуатації об’єкту.

Ресурсозберігаючі, захисні, відновлювальні, компенсаційні та охоронні заходи, розроблені в проекті, дозволяють зберегти екологічну рівновагу в районі розташування об’єкту, знизити до мінімуму вплив негативних факторів, що діють на повітряний простір.

За умови відсутності наднормативної кількості викидів  забруднюючих речовин, можливих серйозних аварійних ситуацій, ступінь екологічного ризику об’єкта визначається як прийнятний.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux