Заява про екологічні наслідки діяльності

1. Дані про планову діяльність, мету і шляхи її здійснення.

Об'єкт проєктованої діяльності – Будівництво загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів за адресою: с. Вири, вул. Шкільна, 33 Сарненського району Рівненської області. Коригування

Замовник проєкту – Департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації.

Мета даного проєкту є: збільшення місць та забезпечення дітей сучасними умовами для навчання в школі.

Для забезпечення належного теплопостачання в приміщеннях навчального закладу на території школи запроєктовано котельню на твердому паливі (пелетах з відходів деревини).

Котельня запроєктована з двома твердопаливними котлами HARDY потужністю 300 кВт кожний. Загальна потужність котельні 600 кВт.

Котельні потужністю більше 200 кВт, включені до Переліку видів діяльності і об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 28.08.2013 року №808.

Річні витрати тепла становлять 745,40 Гкал/рік; річні витрати палива – 214,254 тонн/рік.

Котельня розрахована на роботу за опалювальним графіком – 182 доби на рік, 24 години на добу протягом опалювального сезону (4368 год).

Продукти згоряння від нових котлів відводяться в дві димові труби висотою Н=22,0 м, діаметром 400/460 мм.

Висота та діаметр димових труб достатній для забезпечення відведення кількості продуктів згоряння та розсіювання викидів в атмосфері.

Джерело водопостачання будівлі – запроєктована артезіанська свердловина.

Стічні води відводяться запроєктованою самопливною каналізаційною мережею на проєктуємі локальні очисні споруди. В робочому проєкті запропонована технологія аноксидно-аеробного процесу біологічного очищення з використанням суміші популяцій гетеротрофних нітрифікуючих і денітрифікуючих мікроорганізмів активного мулу. Знезаражені очищені стічні води відводяться на біоплато гідропонного типу.

2. Суттєві фактори, що впливають на стан навколишнього природного середовища з урахуванням можливості виникнення надзвичайних екологічних ситуацій.

Ступінь екологічного ризику планової діяльності та впливу на умови життєдіяльності людини та природне середовище оцінюється як мінімальне при умові виконання всіх вимог, передбачених проєктом.

3. Кількісні та якісні показники оцінки рівнів екологічного ризику та безпеки для життєдіяльності населення, а також заходи, що гарантують здійснення діяльності відповідно до екологічних норм і стандартів.

Ресурсозберігаючі, захисні, відновлювальні, компенсаційні та охоронні заходи, розроблені в проєкті, дозволяють зберегти екологічну рівновагу в районі розташування об’єкту планової діяльності, знизити до мінімуму вплив негативних факторів, що діють на повітряний простір.

Котельня не підлягає взяттю на державний облік.

Виробничі (зола, осад) відходи, які утворюються в процесі діяльності котельні та ЛОС, разом з ТПВ, планується вивозити на санкціоноване сміттєзвалище.

Шумове навантаження, що створюватиме технологічне обладнання котельні після вводу в експлуатацію, не перевищуватиме допустимих санітарно-гігієнічних нормативів. Впливи ультразвуку, електромагнітних та іонізуючих випромінювань – відсутні.

Ресурсозберігаючі, захисні, відновлювальні, компенсаційні та охоронні заходи, розроблені в проєкті, дозволяють зберегти екологічну рівновагу в районі розташування об’єкту, знизити до мінімуму вплив негативних факторів, що діють на оточуюче середовище.

4. Перелік залишкових впливів.

Визначені залишкові впливи в приземному шарі з врахуванням фону складають в долях ГДК: - при спалюванні пелет з відходів деревини по діоксиду азоту – 0,1187 ГДК; по оксиду вуглецю – 0,0811 ГДК; по пилу неорганічному – 0,1117 ГДК; по групі сумації №31 – 0,1599 ГДК.

Вжиті заходи інформування громадськості про плановану діяльність, мету і шляхи її здійснення.

Заходом інформування громадськості є оприлюднення «Заяви про наміри» та «Заяви про екологічні наслідки діяльності».

5. Зобов’язання замовника щодо здійснення проектних рішень у відповідності з нормами і правилами охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об’єктів проектованої діяльності.

«Замовник» зобов’язується:

  • Суворо контролювати виконання будівельно-монтажних робіт у відповідності з проєктом.

Проводити експлуатацію котельні у відповідності з проєктом та інструкціями по експлуатації обладнання.

Забезпечити кваліфікацію обслуговуючого персоналу у відповідності з вимогами штатного розкладу і виробничих інструкцій.

Регулярно проводити перевірку знань інструкцій і вимог охорони навколишнього середовища обслуговуючим персоналом.

Слідкувати за санітарним і протипожежним станом приміщення.

Забезпечення отримання необхідних дозвільних документів (лімітів) при необхідності.

Дотримання норм і правил охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки в процесі подальшої експлуатації об’єкту.

Експлуатацію об’єкта з додержанням принципів добросусідства та вільного доступу громадськості до інформації, пов’язаної з впливом на навколишнє середовище.

Забезпечення оплати платежів за забруднення навколишнього природного середовища в об’ємах та в терміни, передбачені чинним законодавством.

Контроль забруднення навколишнього природного середовища буде здійснюватися інструментальними методами силами ліцензованих лабораторій у відповідності з затвердженими методиками з екологічних позицій, рівень впливу об’єкта планованої діяльності на навколишнє середовище визначається, як мінімальний.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux