Про затвердження Положення про обласні премії

студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти, учням закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти за рахунок обласного бюджету

Відповідно до статей 22, 41 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, підпункту 5 пункту 6 розділу ІІ Обласної програми підтримки молоді на 2021 – 2023 роки, схваленої розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 16 грудня 2020 року № 776 та затвердженої рішенням Рівненської обласної ради від 24 грудня 2020 року № 45, зі змінами, з метою матеріальної підтримки обдарованої молоді, студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти, учнів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти за рахунок обласного бюджету

З О Б О В ’ Я З У Ю:

1. Затвердити Положення про обласні премії студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти, учням закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти за рахунок обласного бюджету (далі – Положення), що додається.

2. Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації  забезпечувати виплату премій відповідно до Положення.

3. Юридичний відділ апарату Рівненської обласної державної адміністрації в установленому порядку забезпечити подання цього розпорядження на державну реєстрацію до Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

4. Департамент цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської обласної державної адміністрації забезпечити опублікування цього розпорядження в установленому порядку.

5. Розпорядження набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.



Голова адміністрації                                                                  Віталій КОВАЛЬ

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови Рівненської  обласної державної адміністрації ____________№ _____

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про обласні премії студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти, учням закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти за рахунок обласного бюджету


1. Це Положення визначає порядок призначення та виплати обласних премій студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти, учням закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти за рахунок обласного бюджету (далі – обласні премії).


2. Обласні премії призначаються щороку спільним розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації та голови Рівненської обласної ради в розмірі п’яти тисяч гривень кожна:

студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти усіх форм власності – призерам Всеукраїнських студентських олімпіад та конкурсів, а також студентам, які досягли значних успіхів у навчанні, ведуть активну науково-дослідну, громадську роботу, є учасниками міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій, опублікували наукові праці, мають винаходи, раціоналізаторські пропозиції, з метою морального та матеріального заохочення – за поданням вчених (педагогічних) рад закладів вищої та фахової передвищої освіти та управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації;

призерам фінальних етапів Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та турнірів, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, які є учнями закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, студентами закладів фахової передвищої освіти – на підставі наказів Міністерства освіти і науки України про результати ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, за поданням управління освіти
і науки Рівненської обласної державної адміністрації;

призерам фінальних етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, які є учнями закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, студентами закладів фахової передвищої та вищої освіти – на підставі наказів Міністерства освіти і науки України про результати Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, за поданням управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації;

призерам фінальних етапів Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності – на підставі наказів Міністерства освіти і науки України про результати Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності, за поданням управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації;

учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які здобули повну загальну середню освіту та отримали максимальну кількість 200 балів за результатами оцінювання, – за поданням управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.


3. Для формування списку кандидатів на отримання обласних премій  управлінням освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації утворюється комісія. Порядок висунення кандидатур та оформлення документів на присудження обласних премій визначається управлінням освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.


4. Документи кандидатів з числа студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти усіх форм власності на призначення обласних премій надсилаються управлінню освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації разом із витягами із рішень вчених (педагогічних) рад закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Подання кандидатур на присудження обласних премій студентам  закладів вищої та фахової передвищої освіти узгоджується з органами студентського самоврядування закладів.


5. Особам, яким призначено обласну премію, присвоюється звання лауреата. Обласна премія з числа учнівської молоді виплачується за кожне із досягнень, якщо особа отримала результати у декількох конкурсах.


6. Виплата обласних премій здійснюється за рахунок коштів, передбачених в  обласному бюджеті на Обласну програму підтримки молоді  на 2021 – 2023 роки, схвалену розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 16 грудня 2020 року № 776 та затверджену рішенням Рівненської обласної ради від 24 грудня 2020 року № 45, зі змінами.


7. Організація заходів та проведення урочистостей, пов’язаних із преміюванням кандидатів, покладаються на управління освіти і науки  Рівненської обласної державної адміністрації.


8. Списки осіб, яким призначено обласні премії, щороку оприлюднюються у засобах масової інформації.


9. Обробка персональних даних претендентів здійснюється з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.



Начальник управління освіти
і науки адміністрації                                                            Петро КОРЖЕВСЬКИЙ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux