Протокол сьомого засідання громадської ради при Рівненській обласній державній адміністрації (12.11.2019)


12 листопада 2019 року                            м.Рівне, майдан Просвіти 1,
облдержадміністрація, каб.601

Присутні:

22 члена громадської ради (список додається);

голови громадських рад районів;

 представники облдержадміністрації;

представники релігійних організацій;

представники інститутів громадянського суспільства.

Відкриття засідання. Гімн України. Молитва.

СЛУХАЛИ: П.КОВАЛЬЦЯ - голову громадської ради при Рівненській обласній державній адміністрації щодо обрання робочих органів засідання та  затвердження порядку денного засідання ГР.

ГОЛОСУВАЛИ:

щодо взяття за основу проекту порядку денного засідання.

«за» - 22 особи; «проти» - 0; «утрималося» - 0.

ВИРІШИЛИ:

взяти за основу проект порядку денного.

СЛУХАЛИ:  П.КОВАЛЬЦЯ, щодо прийняття в цілому проекту порядку денного засідання громадської ради.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Вступне слово. Представлення присутніх на засіданні (Доповідає П.Ковалець).

2. Виступ голови обласної державної адміністрації Віталія КОВАЛЯ.

3. Нагородження членів Громадської ради Почесними грамотами Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради.

4. Доповіді керівників структурних підрозділів облдержадміністрації про фінансово-екномічну дільність та ефективність реалізації регіональних програм.

5. Про регіональну програму спів фінансування будівництва житла учасникам АТО та ВПО (Доповідає голова ГО, Г.Нікіша

6. Про програму «Трудовий резерв» (Доповідає: О.Чеберак).

7. Різне

ГОЛОСУВАЛИ:

щодо затвердження порядку денного засідання громадської ради:

«за» - 22 особи; «проти» - 0 «утрималося» - 0

ВИРІШИЛИ:

затвердити порядок денний засідання громадської ради.

І. Представлення присутніх на засіданні Громадської ради.

Слухали: П.КОВАЛЬЦЯ, який поінформував про участь у засіданні ГР керівництва облдержадміністрації, голів громадських рад при районних державних адміністраціях, представників інститутів громадянського суспільства.

ІІ. Виступ голови обласної державної адміністрації. 

Слухали: Віталія КОВАЛЯ – голову обласної державної адміністрації, який привітав учасників засідання та побажав плідної, конструктивної роботи: «Ми повинні об’єднати зусилля для покращення життя мешканців нашої області. Рівненська область має стати суспільством рівних можливостей для усіх. Тому від ваших конструктивних пропозицій залежить, якого ми результату досягнемо. Вам знайомий соціальний запит, тому і надалі проявляйте активну громадську позицію та допомагайте нам будувати діалог суспільства та влади».

ІІІ. Нагородження членів Громадської ради Почесними грамотами Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Віталій КОВАЛЬ нагородив Почесною грамотою обласної державної адміністрації членам Громадської ради:

  • за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток громадянського суспільства, активну життєву позицію нагородив Почесною грамотою обласної державної адміністрації:

МАТВІЙЧУКА Анатолія Олександровича - керівника Рівненської обласної організації Спілки офіцерів України;

  • за багаторічну сумлінну працю, активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у розвиток громадянського суспільства на Рівненщині вручив нагороду Почесну грамоту та пам’ятний знак обласної ради:

САВІНКОВІЙ Тамарі Федорівні - представнику Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату.

         за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації:

РОМАНЧУКА Ігоря Вячеславовича – члена Квасилівського громадського формування з охорони громадського порядку «Правопорядок.

СОЛОВЙОВА Володимира Борисовича – голову громадської організації спілка мисливців та рибалок «Іваницький став»

Віталій КОВАЛЬ побажав присутнім конструктивної роботи та позитивних результатів сьогоднішньої зустрічі.

ІV. Доповіді керівників структурних підрозділів облдержадміністрації про фінансово-екномічну дільність та ефективність реалізації регіональних програм.

ВИСТУПИЛИ:

Олексій ШАМАК – директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації щодо втілення обласних програм соціального захисту.

По питанню обговорення виступили:

П.Ковалець, О.Чеберак, В.Цинко, О.Яковлева.

Володимир ПШЕЮК – директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації щодо реалізації обласних програм ЖКГ.

По питанню обговорення виступили:

А.Місяченко, В.Цинко, О.Рудика.

Володимир ЗАХАРЧУК – директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації щодо впровадження програм у галузі екології.

По питанню обговорення виступили:

Л.Олексієвець, П.Ковалець, О.Рудика.

Олександр Котюбін - голова громадської рада при  Здолбунівській районній державній адміністрації, представник громадської організації «Громадське формування з охорони громадського порядку Здолбунівська сотня самооборони».

Анатолій Семенюк, - голова громадської рада при  Костопільської районній державній адміністрації, голова спілки промисловців і підприємців Костопільського району.

Григорій ТАРГОНСЬКИЙ – начальник управління освти і науки облдержадміністрації щодо функціонування освітянських програм в області.

По питанню обговорення виступили:

П.Ковалець, Н.Гусарук, Н.Рубанчик, Л.Олексієвець, Н. Федорченко, А,Пастушенко, В.Цинко, Олександр Котюбін.

СЛУХАЛИ: Світлану БОГАТИРЧУК-КРИВКО - заступника голови обласної державної адміністрації, яка  акцентувала увагу присутніх, що громадські об’єднання повинні долучитися до нового механізму надання соціальних послуг населенню. Адже неурядові організації з нового року можуть активно брати у цьому участь і конкурувати із державними установами. Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» громада сама визначатиме, що вигідніше – чи надавати самим необхідну послугу чи закупити її у ГО. «Зараз необхідно так організувати роботу в громадських організаціях, щоб вже з 2020 року вони мали можливість отримувати державні кошти за надання соціальних послуг для населення», - наголосила Світлана Богатирчук-Кривко.

Зокрема, під час засідання присутні розглянули питання грошових виплат соціально незахищеним категоріям, реабілітації військовослужбовців та людей з інвалідністю, соціалізації безхатьків, нарахування субсидій, стану житлово-комунального господарства, роботи навчальних закладів тощо.

V. Про регіональну програму співфінансування будівництва житла учасникам АТО та ВПО.

СЛУХАЛИ: Генадія НІКІШУ – голову громадської організації «Всеукраїнське об’єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім’я», який презентував власні ініціативи, які можна інтегрувати до регіональних програм або ж до проєкту Стратегії регіонального розвитку області до 2027 року.

ВИСТУПИВ: Ігор ТИМОШЕНКО - заступник голови обласної державної адміністрації щодо подання пропозицій до проєкту Стратегії регіонального розвитку області до 2027 року. Поінформував присутніх щодо програм забезпечення житло вимушено-переміщених осіб.

Окрім того, під час засідання організації презентували власні ініціативи, які можна інтегрувати до регіональних програм або ж до проєкту Стратегії регіонального розвитку області до 2027 року. Зокрема, пропозиції стосувалися будівництва житла для переселенців, залучення людського капіталу.

VIПро програму «Трудовий резерв».

СЛУХАЛИ: Олександра ЧЕБЕРАКА – заступника голови громадської ради щодо залучення людського капіталу.

По питанню обговорення виступили:

Н.Гусарук, В.цинко, П.Ковалець, І. Тимошенко.

  • VIІ Різне.

СЛУХАЛИ: Олександра КОРОЛЬЧУКА, який наголосив, що облдержадміністрацією забезпечується дотримання строку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року
№ 996. Так, до 25 числа кожного місяця облдержадміністрація надає інформацію Секретаріату Кабінету Міністрів України про електронні консультації з громадськістю щодо проектів нормативно-правових актів, заплановані на наступний місяць, а також до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом – щоквартальні звіти про проведення консультацій з громадськістю та взаємодію з громадською радою. Просимо надати управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації пропозицій від громадської ради до Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю Рівненської області на 2020 рік.

ВИСТУПИЛА: Вікторія ГУЦУЛЯК, завідувач сектору доступу до публічної інформації та захисту персональних даних апарату ОДА,  щодо популяризації заходів з питань розвитку відкритих даних для громадськості. Поінформувала присутніх щодо інформаційно-аналітичних аспектів розвитку та популяризації відкритих даних для громадськості.

Інформацію про проведення засідання громадської ради оприлюднити на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у розділі «Громадська рада».


Головуючий засідання                                                                         П.Ковалець


Секретар засідання                                                                                М.Кравчук


Члени громадської ради:

 П.І.Б.

Інститут громадянського суспільства

ГОРОБЕЦЬ

Мирослава Володимирівна

Керівник Рівненського обласного відділення Союзу українок

ГУСАРУК

Надія Іванівна

Керівник Рівненської обласної громадської організації Асоціація учителів природничих предметів «Еко»

ЖАЛОБА

Лариса Петрівна

Представник громадської організації «Народний люстраційний комітет у Рівненській області»

ЗІНИЧ

Сергій Васильович

Керівник Рівненської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)

ІВАНЧУК

Руслан Петрович

Керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Правий сектор» в Рівненській області

КОВАЛЕЦЬ

Павло Михайлович

Представник громадської організації «Всеукраїнське об’єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім’я»

КУРЯНІК
Іван Миколайович

Голова Рівненської обласної громади Конгресу Української Інтелігенції

КОВАЛЬЧУК

Ярослав Степанович

Керівник громадської організації «Культурно-просвітницький центр ім. Томаша Оскара Сосновського»

МАТВІЙЧУК
Анатолій Олександрович

Керівник Рівненської обласної організації Спілки офіцерів України

МІСЯЧЕНКО

Анатолій Дмитрович

Голова правління громадської організації Рівненська обласна економічна спілка «Регіон»

МОЛЧАН

Андрій Петрович

Керівник громадської організації «Український національний трудовий рух Рівненщина»

ОЛЕКСІЄВЕЦЬ

Леонід Іванович

Представник громадської організації «Громадянський поступ»

ПАСТУШЕНКО

Андрій Семенович

Керівник Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки

РУБАНЧИК
Наталія Сидорівна

Представник Рівненського обласного осередку Всеукраїнського об’єднання «За Помісну Україну»

РУДИКА

Олександр Миколайович

Керівник громадської організації «Ліга патріотів»

САВІНКОВА

Тамара Федорівна

Представник Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату

ТИМОЩУК

Андрій Богданович

Керівник громадської спілки «Спілка пасічників Рівненщини»

ФЕДОРЧЕНКО

Наталія Іванівна

Представник громадської організації «Спілка учасників АТО і захисників вітчизни м.Рівне та Рівненської області-ГОРИНЬ»

ЦИНКО

Василь Степанович

Керівник громадської організації «Центр соціальних ініціатив «Громадська варта»

ЧЕБЕРАК
Олександр Іванович

Представник Асоціації консультаційних та експертних фірм України «Укрконсалтінг»

ЯКОВЛЕВА

Ольга Іванівна

Керівник громадської організації «Психологічна служба Євромайдану»

ЯРМОЛЮК
Любов Петрівна

Керівник громадської організації «Союз української християнської інтелігенції» 

Представники облдержадміністрації:

Богатирчук-Кривко

Світлана Кирилівна

Заступник голови обласної державної адміністрації

Тимошенко Ігор Олексндрвич

Заступник голови обласної державної адміністрації

Шамак Олексій Олександрович

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

Пшеюк Володимир Леонідович

Директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації

Захарчук Володимир Васильович

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Таргонський Григорій Миколайович

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації

Корольчук

Олександр Володимирович

В.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Кравчук

Марія Миколаївна

Головний спеціаліст відділу комунікацій з громадськістю політичного моніторингу та прогнозування управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Представники інших ГР, ІГС:

Друзь

Віталій Васильович

Голова Володимирецької районної організації профспілки працівників освіти і науки України, голова Громадської ради при Володимирецький районній державній адміністрації

Котюбін

Олександр Володимирович

Представник громадської організації «Громадське формування з охорони громадського порядку Здолбунівська сотня самооборони», голова Громадської ради при Здолбунівський районній державній адміністрації

Качановський

Віктор Максимович

Заступник голови Громадської ради при  Корецький районній державній адміністрації

Семенюк

Анатолій Миколайович

Голова Спілки промисловців і підприємців Костопільського району, голова Громадської ради при Костопільський районній державній адміністрації

Куришко

Віталій Миколайович

Заступник голови Громадської ради при Сарненський районній державній адміністрації

Романчук

 Ігор Вячеславович

член Квасилівського громадського формування з охорони громадського порядку «Правопорядок.

Соловйов

 Володимир Борисович

голова громадської організації спілка мисливців та рибалок «Іваницький став»

Горбачук

Микола Іванович

Член громадської організації «Лімп-Рівне»

Марков

Сергій Володимирович

Член громадської організації «Українське вільне козацтво»

Тинник

Олена Володимирівна

Представник громадської організації «Платформа взаємодії «Простір»

Редюк
Тетяна Іванівна

Представник Рівненського обласного відокремленого підрозділу «Організації солдатських матерів України»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux