Віталій Коваль провів брифінг за підсумками 100 днів (ВІДЕО)
опубліковано 27 грудня 2019 року о 13:28


Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зібрав брифінг із представниками ЗМІ за підсумками діяльності на посаді перших 100 днів діяльності після призначення.

Передусім, Віталій Коваль прозвітував про виконання доручень, котрі поставив Президент України Володимир Зеленський під час представлення.

Зокрема, щодо мобільного та Інтернет-зв’язку голова ОДА повідомив, що були проведені переговори із регіональними керівниками компаній Київстар, Водафон, Інтертелеком, гендиректором компанії Київстар. Як наслідок – пришвидшили модернізацію базових станцій, навіть тих, які планували у 2020 році. З жовтня до кінця 2019 року 4G з’явився в 74 населених пунктах області (це Київстар і Водафон). На наступний рік оператори збільшили свої інвестиційні плани для Рівненщини втричі.

Наступне завдання Президента України – боротьба із нелегальними АЗС. На Рівненщині створили Центр по боротьбі із «тіньовими» автозаправками. У результаті його роботи  144 нелегальних АЗС припинили роботу.

«Частину закрили, частину демонтували. Дехто легалізував роботу. Як наслідок – продаж пального на офіційних АЗС зріс в середньому на 14%. На окремих автозаправках продаж, наприклад, дизелю зріс до 40%. Місцеві і обласний бюджет сумарно отримують додаткового доходу біля 5 млн грн на місяць. Процес закриття нелегальних АЗС пройшов точку неповернення. Загалом на Рівненщині час нелегального бізнесу закінчився. Хочу донести цей меседж усім», - наголосив Віталій Коваль.


Також в області провели обстеження земель лісового призначення, вводимо електронний облік деревини та реалізацію її на торгах. Рівненщина – серед 6 областей України, які стали пілотними у проєкті e-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок «Ліс у смартфоні».

Голова ОДА зазначив, що Рівненщина зацікавлена у зростанні іноземних інвестицій, тому в області розширюють та зміцнюють міжнародні зв’язки.

Так, відповідно до підписаного Віталієм Ковалем меморандуму, міжнародна компанія «Kronospan» інвестує в будівництво заводу на Рівненщині 200 млн євро. Буде створено майже 2000 прямих і непрямих робочих місць. ТОВ  «ЗахідАгроПром» у Костополі відкрило елеватор. Інвестовано 154 млн грн. і створено 135 робочих місць.

Проведено переговори з польською компанією «ТерраПлант» - лідером з вирощування полуниці у Польщі. Аналогічне виробництво поляки планують започаткувати і в нашій області. Це стало стартом реалізації програми «Лелеки» - повернення заробітчан додому.

Після домовленостей із консулом Республіки Польща у Луцьку Вєславом Мазуром на Рівненщині стартувала акція «Світлодіти». Польське консульство передало більше 1000 світловідбивних жилетів та флікерів для дітей, які повертаються зі школи у темну пору доби.

Щодо пріоритетів, Віталій Коваль наголосив: «Головна наша стратегія – створення на Рівненщині території рівних можливостей. Серед основних пріоритетів зробити Рівненщину – технократичним хабом Західної України  - інфраструктурним, дорожньо-транспортним, технологічним».

Зокрема, Рівне стало одним із 4-х центрів дислокації мобільних спецзагонів в Україні, де базується техніка для обслуговування доріг національного значення Рівненщини і сусідніх областей. Для цього отримали 10 нових КрАЗів.

Йде робота над створенням північно-західного регіонального центру онкології на базі Рівненського протипухлинного центру. Рівне відвідував медичний комітет ВРУ. Його голова Михайло Радуцький сприяє у пошуку інвесторів.

На базі Міжнародного аеропорту «Рівне» базуватиметься пожежна авіація ДСНС, яка обслуговуватиме нашу і сусідні області. Продовжуючи тему аеропорту, голова ОДА зазначив, що насамперед на летовищі важлива безпека, зокрема, світлосигнальна апаратура, забезпечення системи супроводження автоматичного зльоту-посадки і безпечна смуга. Маючи на початок усе це, аеропорт стає цікавим авіаперевізникам.

З 9 грудня 2019 року завдяки домовленостям Віталія Коваля із керівництвом «Львівської залізниці» стала можливою зупинка потяга Інтерсіті+ в Дубно. Завершуються переговори щодо передачі Тараканівського форту на баланс області із балансу Міноборони.

Буде добудовано пожежне депо біля «Рівнеенерго», яке простоювало з 1991 року.

«Ми створюємо на Рівненщині деревообробно-меблевий кластер - один із сегментів технологічного хабу, який об’єднає представників галузевих підприємств-лідерів, навчальні заклади, владу та громадськість області. Його учасники спрямують свої зусилля на створення виробництва з доданою вартістю, що стимулює розвиток економіки регіону», - повідомив Віталій Коваль.

За його словами, на Рівненщині необхідно випускати продукцію з доданою вартістю, аби не бути лише сировинним придатком. Треба створити в регіоні майданчик для роботи усіх зацікавлених у деревообробній та меблевій галузях. Окрім того, залучатимуть й навчальні заклади, які готують кадри під конкретні робочі місця у рівненських компаніях. Спільна співпраця дозволить стимулювати розвиток економіки краю, переконаний голова ОДА.

Рівненщина – територія рівних можливостей. Це той принцип, з яким Віталій Коваль працює на посаді голови Рівненської ОДА. Результати за 100 днів – це тільки початок тих якісних змін, які чекають Рівненську область.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux