Проєкт розпорядження

Про затвердження порядку пільгового та безкоштовного зубопротезування з дороговартісних матеріалів


Відповідно до пункту 12 Повноважень центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін і тарифів на окремі види продукції, товарів і послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 (із змінами і доповненнями), з метою забезпечення пільгового та безкоштовного зубопротезування з дорого вартісних матеріалів, учасників операції об’єднаних сил (антитерористичної операції), ветеранів війни-добровольців, вдів та дітей загиблих учасників, внутрішньо переміщених осіб:


1. Затвердити порядок пільгового та безкоштовного зубопротезування дорого вартісних  матеріалів, що додається.


2. Управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації забезпечити в установленому законодавством порядку подання цього розпорядження на державну реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Рівненській  області.


3. Управлінню охорони здоров’я  обласної державної адміністрації в установленому законодавством порядку забезпечити опублікування цього розпорядження в друкованих засобах масової інформації.


4. Це розпорядження набуває чинності з дня його опублікування.


 

 

Голова адміністрації                                                          Віталій КОВАЛЬ

ЗАТВЕРДЖЕНО


Розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації

____________ року № _________

 

                                    №                 )

Зареєстровано в Головному територіальному управлінні юстиції у Рівненській області

__________2020 року за № __/__

 

 

Порядок

пільгового та безкоштовного зубопротезування з дороговартісних матеріалів учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), ветеранів війни-добровольців, вдів та дітей загиблих учасників 

 

Цей Порядок розроблений з метою забезпечення виконання завдань, передбачених обласною програмою «Обласна комплексна програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській області, забезпеченні їх здійснення, на 2019-2022 роки», і регламентує порядок проведення лікування та зубопротезування учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), ветеранів війни-добровольців, вдів та дітей загиблих учасників, внутрішньо переміщених осіб  на пільгових умовах.

Право на отримання пільгового та безкоштовного зубопротезування мають:

       2.1. Учасники операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та отримали захворювання, поранення, контузії, каліцтва, тощо під час безпосередньої участі в операції об'єднаних сил (антитерористичній операції), забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах операції об'єднаних сил (антитерористичної операції) у період її проведення.

     2.2. Учасники операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України під час безпосередньої участі в операції об'єднаних сил (антитерористичній операції), забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення у складі добровольчих формувань та яким не встановлено статус інваліда війни або учасника бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі - добровольці).

     2.3 Проведення зубопротезування та лікування вдів та дітей загиблих учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції).

Протезування проводиться:

3.1. Учасникам операції об'єднаних сил (антитерористичної операції),  добровольцям,  вдовам та дітям загиблих учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції) Рівненської області згідно з чергою у комунальному підприємстві «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради у межах коштів, затверджених в обласному бюджеті на поточний рік.

      3.2. За медичними показаннями з наступних матеріалів: металокерамічні зубні протези, бюгельні протези на атачментах, металокерамічні зубні протези на імплантатах, суцільнолиті конструкції, знімні зубні протези з термопластичних матеріалів. Для відновлення функції зубо-щелепної системи, зниження ризиків виникнення алергічних реакцій на метали та акрілові пластмаси, які використовуються для виготовлення частково знімних, знімних та мостовидних протезах, з штамповано-паяних конструкцій.

   4. Право на безкоштовне та пільгове зубопротезування надається учасникам операції об'єднаних сил (антитерористичної операції),  добровольцям, вдовам та дітям загиблих, які зареєстровані (або проживають) на території Рівненської області,  один раз на рік.

5. Постановка на чергу проводиться при особистому зверненні учасника операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), добровольця, вдів та дітей загиблих до комунального підприємства «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради після огляду та визначення потреби у протезуванні.

            Перелік документів, які необхідно мати при реєстрації на пільгове протезування учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), добровольців:

копія  паспорта, ідентифікаційного коду;

копія посвідчення інваліда війни, або посвідчення учасника бойових дій ;

копія документу, що підтверджує безпосередню участь в операції об'єднаних сил (антитерористичній операції).

           Перелік документів, які необхідно мати при реєстрації на пільгове протезування вдів та дітей загиблих учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), добровольців:

копія  паспорта, ідентифікаційного коду;

копія посвідчення загиблого члена сім'ї;

копія документу, що підтверджує перебування особи в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (інформаційна довідка).

6. Розрахункова сума на одну особу становить не більше 10,0 тис. гривень.

7. Учасник операції об'єднаних сил (антитерористичної операції)  доброволець, внутрішньо переміщена особа,  вдова чи дитина загиблого, який скористався правом на пільгове зубопротезування у повному обсязі виділеної на одну особу суми коштів, але потребує протезування інших зубів, має право сплатити різницю  у вартості протезування за власні кошти або повторно стати на чергу на наступний рік.


8. Порядок фінансування:

8.1. Головним розпорядником бюджетних коштів по пільговому зубопротезуванні є управління охорони здоров'я Рівненської обласної державної адміністрації (далі - управління).

8.2. Надання послуг по зубопротезуванню учасникам операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), добровольцям, вдовам та дітям загиблих учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції) здійснює комунальне підприємство «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради.

8.2. Бюджетні кошти спрямовуються управлінням на пільгове зубопротезування шляхом безготівкового перерахування коштів на розрахунковий рахунок комунального підприємства «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради за надані послуги відповідно до договору та реєстру осіб, які отримали послуги з безоплатного зубопротезування. Реєстр осіб надається управлінню щомісячно до 20 числа поточного місяця із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові громадянина, його статусу та суми до відшкодування.

8.3 Відшкодування витрат на зубопротезування учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), добровольцям, вдовам та дітям загиблих учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції)  комунальному підприємству «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради здійснюється відповідно до розпису бюджетних асигнувань.

9. Контроль за належністю особи до учасника операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), добровольцям, вдовам та дітям загиблих учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції) та дотримання черговості в частині пільгового зубопротезування здійснює комунальне підприємство «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради.

10. Відповідальність за недостовірність даних в реєстрах осіб, яким надано послуги з безоплатного зубопротезування, якість надання послуг по зубопротезуванню та черговості учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), добровольців, вдів та дітей загиблих учасників операції об'єднаних сил (антитерористичної операції), внутрішньо переміщених осіб достовірність оформлення документів несе комунальне підприємство «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради.  



Начальник управління охорони

здоров’я адміністрації                                                                      Юрій ОСІПЧУК



 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux