Жителям Рівненщини виплачують гроші за утримання ВРХ
опубліковано 13 листопада 2019 року о 09:57

26 господарств на Рівненщині вже вдруге отримали у цьому році кошти за кожну корову. Загалом господарям виплатили 3,8 мільйона гривень. Вони утримують 4177 корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму.

Окрім того, 8 підприємствам надійшло 2,4 мільйона гривень на часткове відшкодування вартості закуплених племінних тварин.

Таку допомогу жителі Рівненщини отримують за програмою державна підтримка тваринництва. Загалом в область надійшло коштів в сумі 34,5 мільйона гривень. Допомогою скористалося 37 господарств та 8069 селян.

До кінця року очікується фінансування за вирощування молодняка ВРХ. Це ще один вид державною допомоги.

До уваги жителів Рівненщини, які утримують ідентифікований та зареєстрований до 13-місячного віку молодняк ВРХ, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників:

дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання з урахуванням віку молодняка у розмірі (у період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову, у період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень за голову, у період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців -1500 гривень за голову);

дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку у розмірі (за перші чотири місяці утримання молодняка – 300 гривень за голову; за наступні чотири місяці утримання молодняка – 700 гривень за голову; за наступні чотири місяці утримання молодняка – 1500 гривень за голову).

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2500 гривень на одну голову молодняка.

Для отримання дотації за молодняк фізичним особам необхідно звернутися  за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади та надати копії таких документів:

паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка - виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

паспорта громадянина України;

довідки або договору про відкриття рахунка в банку;

документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті).

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 грудня поточного року. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux