Громадська рада при ОДА долучається до актуальних питань Рівненщини
опубліковано 12 листопада 2019 року о 17:56

Громадська рада при Рівненській ОДА сьогодні зібрала своїх представників, а також голів аналогічних рад з районів нашої області. Серед учасників – громадські організації культури та освіти, переселенців, афганців, військовослужбовців. До участі запросили голову ОДА Віталія Коваля.

Питання, які розглянули під час засідання – втілення обласних програм у галузі освіти, ЖКГ, соціального захисту та екології.

До присутніх звернувся голова облдержадміністрації Віталій Коваль: «Ми повинні об’єднати зусилля для покращення життя мешканців нашої області. Рівненська область має стати суспільством рівних можливостей для усіх. Тому від ваших конструктивних пропозицій залежить, якого ми результату досягнемо. Вам знайомий соціальний запит, тому і надалі проявляйте активну громадську позицію та допомагайте нам будувати діалог суспільства та влади».

Зокрема, під час засідання присутні розглянули питання грошових виплат соціально незахищеним категоріям, реабілітації військовослужбовців та людей з інвалідністю, соціалізації безхатьків, нарахування субсидій, стану житлово-комунального господарства, роботи навчальних закладів тощо.

У свою чергу, заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко акцентувала увагу присутніх, що громадські об’єднання повинні долучитися до нового механізму надання соціальних послуг населенню. Адже неурядові організації з нового року можуть активно брати у цьому участь і конкурувати із державними установами. Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» громада сама визначатиме, що вигідніше – чи надавати самим необхідну послугу чи закупити її у ГО. «Зараз необхідно так організувати роботу в громадських організаціях, щоб вже з 2020 року вони мали можливість отримувати державні кошти за надання соціальних послуг для населення», - наголосила Світлана Богатирчук-Кривко.

Окрім того, під час засідання організації презентували власні ініціативи, які можна інтегрувати до регіональних програм або ж до проєкту Стратегії регіонального розвитку області до 2027 року. Зокрема, пропозиції стосувалися будівництва житла для переселенців, залучення людського капіталу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux