В оновленому в рамках «Великого будівництва» приймальному відділенні на Рівненщині швидше рятуватимуть хворих
опубліковано 25 березня 2021 року о 11:03

Рівненська обласна клінічна лікарня отримає новозбудоване приймальне відділення, яке допоможе рятувати життя людей. Реконструкція медзакладу в рамках програми «Велике будівництво» перебуває на фінішній прямій.

Відділення буде ділитися на зелену, помаранчеву і червону зони. Після введення в експлуатацію, алгоритм надання медичної допомоги суттєво зміниться. 

«Допомога надаватиметься значно швидше, а люди отримуватимуть якісніші медичні послуги. Саме таке завдання стоїть перед проєктом «Велике Будівництво». На реконструкцію спрямовано понад 34 мільйони гривень, більша частина із державного бюджету, решта - з обласного», - зазначає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Як розповідає директор закладу Віктор Ткач (на фото), раніше важкий пацієнт надходив у відділення, то персонал перевозив його у різні блоки та кабінети. Це не дуже зручно, адже вони розташовані по усій лікарні.

«За досить короткий період вдалось провести масштабну реконструкцію та збільшити площу нового приймального відділення до 1000 квадратних метрів. Це велике досягнення нашої лікарні. Оновлене приймальне відділення буде ділитися на умовні три зони - зелену, помаранчеву і червону», - розповідає Віктор Ткач.

У першій зоні буде розміщена зала очікування пацієнтів. Тут буде рецепція, де оформлятимуть планових хворих.

Друга, помаранчева, зона передбачає надання допомоги до 30 хвилин. Тут розміщені ендоскопічний, оглядовий та УЗД кабінети.

А в останній, червоній, зоні будуть надавати термінову невідкладну допомогу для важких хворих. В цьому блоці розташовані реанімаційна та операційна палати.

Поряд із червоною зоною розташований спеціальний бокс - сюди заїжджатимуть одразу 2 автомобілі швидкої. Це дозволить персоналу лікарні оперативно доставити пацієнта у необхідну зону, де будуть проводитись медичні обстеження або операцій втручання.

«У відділенні вже встановлений супер сучасний та потужний комп’ютерний томограф. Він дасть можливість проводити високоякісні обстеження, для того, щоб оперативно і максимально точно встановити діагноз пацієнтові і направити його на подальше лікування. Ще планується поставка УЗД та МРТ апарату, а також ендоскопічного та лабораторного обладнання», - зазначає завідувачка приймального відділення Тетяна Волошка.


Також у відділенні є спеціальний інфекційний бокс для хворих на COVID-19. Саме ця палата обладнана спеціальним входом на вулицю. Це дасть можливість убезпечити «чисте» відділення від розповсюджування вірусу.

В оновленому приймальному відділенні дотримані усі вимоги інклюзивності. Тут є спеціально обладнаний пандус, поручні та тримачі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux