Учні сільського ліцею Рівненщини створюють спільні проекти із школами країн світу
опубліковано 18 листопада 2019 року о 09:38

Дядьковицький ліцей долучився до програми Європейської Комісії «eTwinning Plus». Це дало змогу учням тренувати навички командоутворення та отримувати досвід створення спільних проектів із школами інших країн.  Загалом у програмі беруть участь 28 закладів освіти з Рівненщини (перелік за посиланням http://etwinning.com.ua/ukrajina-v-etwinning-plus/shkoli-uchasniki/).

eTwinning  це навчальна програма Європейської Комісії, започаткована в 2005 році з метою розвитку співпраці європейських шкіл. Вчителі та учні, зареєстровані в мережі eTwinning, отримують можливість реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами. Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій.

В рамках Східного партнерства Європейського Союзу було створено робочий простір програми eTwinning Plus, до якого увійшли: Україна, Грузія, а також Республіки Молдова, Вірменія, Азербайджан , Туніс, Ліван та Йорданія.

Сьогодні eTwinning та eTwinning Plus це 44 країни-учасниці, 200 531 зареєстрованих шкіл, 735 757 вчителів-учасників, 97 270 проектів.

 В рамках програми Дядьковицький ліцей долучився до таких міжнародних проектів: «English all around the world», «Everything about me: family, School, Friends», «Holidays», Holidays!», «Hundred Words of Love», «Let’s become friends!», «Music&Dance&Art», «Peace», «Traditional Food of eTwinning Countries» та «Beyond my country»

«Кожен  учень може взяти участь у кількох проектах одночасно, та рішення щодо цього допомагає прийняти вчитель. Координаторами проектів від школи можуть бути вчителі будь-яких предметів, вчитель-методист, завідувач, директор, бібліотекар, шкільний психолог чи консультант із профорієнтації. Головна умова володіння англійською або іншою іноземною мовою та навичками інформаційно-комунікативних технологій. Учнів для участі в проектах реєструє вчитель, або інші працівники, залучені до проекту в ролі кураторів. Вони реєструють учнів у зоні TwinSpase», поділилась досвідом участі у програмі вчителька англійської мови Дядьковицького ліцею Наталія Гнатюк.

 Зареєструватись у програмі можна за посиланням http://etwinning.com.ua/pro-etwinning-plus/reestracia-v-etwinning-plus/

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux