Служби цивільного захисту Рівненщини перевірили готовність до зимової експлуатації доріг області
опубліковано 15 листопада 2019 року о 17:20

У п'ятницю, 15 листопада, відбулося розширене виїзне засідання служб цивільного захисту Рівненщини. Готовність реагування на ризики погіршення погодних умов в осінньо-зимовий період перевірили на відкритій місцевості, поблизу траси Київ-Чоп.


В засіданні взяли участь голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, представники районних адміністрацій та ОТГ, ГУ ДСНС області, Національної та Патрульної поліції, СБУ, облавтодору, служби автомобільних доріг, управління охорони здоров'я, державної служби медицини катастроф, управління Укртрансбезпеки, гідрометеоцентру, військовослужбовців.

Мета заходу - перевірити готовність усіх служб до реагування на будь-які надзвичайні події, пов'язані з негодою.

Зокрема, було перевірено справність усієї спецтехніки та пунктів обігріву, проаналізовано помилки минулих років. На нараді обговорили питання з надання оперативної допомоги громадянам, що опинилися у зимових пастках. Було визначено найбільші проблемні ділянки траси Київ-Чоп, а також місця відстою для великогабаритних автомобілів на момент сильних хуртовин і морозів.



Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відзначив, що вперше дороги Рівненщини обслуговуватимуть не лише облавтодор і комунальники, а й приватні структури. Адже на початку цього року 8 компаній виграли відповідні тендери. Очільник області попередив їх про кримінальну відповідальність в разі халатного ставлення до покладених на них обов'язків.

"Йдеться про життя і здоров'я людей. Зима - це завжди підвищені ризики. Ми повинні зробити все для того, аби зимовий період пройшов без ексцесів та надзвичайних випадків", - підкреслив Віталій Коваль.



Для цього в кожному районі області будуть створені робочі групи за участю правоохоронців, рятувальників, місцевої влади, контролюючих органів, підрядних організацій, аби ще раз перевірити готовність приватних підрядників до зими. Зокрема, з'ясовуватимуть, чи наявна у них зазначена у тендерній документації техніка для зимового обслуговування доріг та чи в достатній кількості заготовлені піщано-соляні суміші.


Відбулося показове навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, характерних для осінньо-зимового періоду на автомобільних дорогах загального користування державного значення.


Відпрацювали можливий сценарій з утворення заторів через ожеледицю, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації внаслідок дорожньо-транспортної події та розгортання й роботу сортувального майданчика.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux