Шпиталь Рівненщини отримав додаткові 500 млн грн на будівництво
опубліковано 06 березня 2024 року о 09:19

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою виділив ще 500 млн грн на будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу на базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. Кошти буде виділено з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Будівництво нового корпусу забезпечить лікування та реабілітацію військових зі складними черепно-мозковими та спінальними травмами.

«Сьогодні ми продовжуємо активно працювати над розбудовою мережі сучасних реабілітаційних центрів для того, щоб наші захисники мали доступ до сучасних та дієвих методів лікування і реабілітації. Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни є одним з найпрогресивніших реабілітаційних медзакладів країни. Наразі триває будівництво нового лікувального корпусу. Завдяки цьому буде розширено потужності госпіталю: збільшено кількість ліжко-місць, оновлено медичне обладнання та створено безбарʼєрний простір для осіб з інвалідністю», - повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Відповідно до проекту будівництва, на території медзакладу побудують новітній 4-поверховий корпус стаціонарного лікування з приймально-діагностичним відділенням та адміністративно-побутовим блоком. Завдяки чому пропускна спроможність реабілітаційного центру збільшиться.

На першому поверсі корпусу буде розташовано приймально-діагностичне та лабораторне відділення. На другому - відділення інтенсивної терапії, стаціонарне відділення, приміщення для працівників та перехід до наявного корпусу госпіталю. На третьому поверсі буде розташовано відділення інтенсивної терапії, приміщення для персоналу та операційний блок на три операційні зали. Четвертий поверх - приміщення адміністрації та п’яти реабілітаційних залів. Крім того, у госпіталі планується будівництво вертолітного майданчика для оперативного транспортування поранених військових та людей, які отримали травми.

«Гарна новина зі столиці. Будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу стартувало восени минулого року. У 2023 році Уряд ухвалив рішення про виділення 100 мільйонів гривень. Загальна вартість проєкту – понад 1 млрд 304 мільйони гривень. Для Рівненської ОДА реабілітація та соціалізація ветеранів - пріоритетне питання. Дякую усім, хто підтримує наш проєкт. Продовжуємо розвивати на Рівненщині реабілітаційний хаб», - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Довідково

Госпіталь є провідним в Україні медичним закладом, який приймає на реабілітацію в гострому періоді захисників України після важких черепно-мозкових та спінальних травм. Щороку тут проходять лікування та реабілітацію близько 5 тис. пацієнтів.

На сьогодні у медзакладі є два лікувальні корпуси, адміністративний корпус, корпус фізіотерапевтичного і водного лікування та відділення реабілітації. Для відновлення пацієнтів виділено 41 будинок котеджного типу з покращеними умовами перебування. У госпіталі наявні 240 ліжко-місць. Однак, через повномасштабну війну, медзаклад потребує модернізації та збільшення кількості ліжко-місць.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux