Рівненщина попрощалася з Героями
опубліковано 06 березня 2024 року о 09:00

Пʼятеро Захисників доєналися до Небесного Легіону. Відразу із чотирма Героями прощалися у Рівненському районі - Романом Шепелевичем, Костянтином Шахом та Олександром Костарєвим у Рівненській громаді та Григорієм Окерешком у Костопільській громаді. У жалобі Вараш, де попрощалися із Святославом Павлусем.

Роман Шепелевич народився 15 березня 1996 року у місті Рівне. Закінчив школу №9. Навчався спершу у технічному коледжі, пізніше у НУВГП за спеціальністю “Екологія”. Наприкінці вересня 2023 року отримав повістку та пішов служити. На честь пекарні, в якій працював, взяв позивний “Люкс”. Роман, будучи у короткій відпустці зимою, офіційно одружився з коханою Владиславою. На жаль, 28 лютого 2024 року 27-річний солдат Роман Шепелевич загинув внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Костянтин Шах народився 31 серпня 1969 року у місті Рівне. Закінчив школу № 15. Потім відслужив строкову службу в армії у прикордонних військах. Після повернення одружився, з дружиною виховували сина. Костянтин працював на будівництві, зварювальником, кухарем. У березні 2022 року його мобілізували до лав ЗСУ. За цей час пройшов практично усі гарячі точки: був у Вугледарі, на Авдіївському, на Лиманському напрямках. Костянтин робив усе, аби наблизити таку бажану перемогу, і водночас дбав про найближчих - переконував у кожній розмові, що обов’язково повернеться додому. І ця віра жила в серцях усієї родини. 54-річний солдат Костянтин Шах загинув 29 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині.

Олександр Костарєв народився 15 квітня 1990 року у місті Першотравенськ Дніпропетровської області. Закінчив місцеву школу, потім вступив у Харківський національний автомобільно-дорожній університет на спеціальність “Менеджмент і маркетинг”, який закінчив у 2012 році. Там і познайомився зі своєю дружиною Марією, разом з якою виховували двох діток Наталку та Романа. Олександр у 2016 році підписав контракт зі Збройними Силами України. Це були перші роки антитерористичної операції, тож він пішов захищати своїх рідних – батьків, дружину, двох дітей. Відтоді Захисник присвятив своє життя службі українському народові. Військовий зустрічав ворога з перших днів повномасштабного вторгнення. Був не лише патріотом України, а й чудовим чоловіком та батьком. 33-річний сержант Олександр Костарєв загинув 1 березня 2024 року під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині.

У Костопільській громаді -  День жалоби за полеглим воїном Григорієм Окерешком. Чоловік  народився 1 червня 1970 року у селі Новий Моквин Березнівської громади. Навчався у місцевій школі, а далі проходив строкову службу у Збройних Силах України. Далі переїхав у місто Костопіль, навчався у Костопільському професійно-технічному училищі, здобув професію електрика. Григорій понад 20 років працював електромонтером на ТОВ «Свиспан Лімітед». Чоловік був фахівцем у своїй справі. Йому довіряли найскладніші завдання. 28 вересня 2023 року Григорій приєднався до війська. Обіймав посаду стрільця-санітара механізованого батальйону. Загинув 2 березня 2024 року поблизу населеного пункту Хромове Бахмутського району на Донеччині. Воїну було 53 роки. Вдома на нього чекали дружина, двоє дітей, рідні та друзі.

У Вараші попрощалися із Святославом Павлусем. Чоловік народився у селі Собіщиці Вараської громади. Після закінчення місцевого ліцею №4  навчався на машиніста крана (кранівника) у Маневицькому ПТУ №28. У серпні 2023 року Святослава було мобілізовано до лав ЗСУ.  Служив водієм-радіотелефоністом 2 піхотного відділення військової частини А4952. На жаль, у 40-річного жителя Вараша 28 лютого зупинилося серце під час перевезення особового складу для проведення ротації поблизу населеного пункту Сіверськ Бахмутського району Донецької області. Поховали нашого Захисника на Алеї Героїв кладовища у с.Стара Рафалівка.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям, близьким, військовим побратимам загиблих Захисників!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux