На Рівненщині змінюють підхід до медичного обслуговування підопічних інтернатів
опубліковано 10 грудня 2020 року о 15:35

Голова ОДА Віталій Коваль зустрівся з представниками ГО «Асоціація молодих лікарів Рівненщини». Обговорили питання належного медичного обслуговування підопічних 7 інтернатних установ системи соціального захисту населення.


Серед них – люди похилого віку та особи з інвалідністю, зокрема, з психічними захворюваннями. Багато з них є хворими на серцеві хвороби, цукровий діабет, гастрити тощо. Тому вони потребують спеціалізованого обстеження із подальшим системним лікуванням.


«У комунальних соціальних закладах можна спостерігати ситуацію, що 200 підопічних інтернату обслуговує лише один лікар. Це неприпустимо. Адже усі співгромадяни повинні мати рівні можливості, у тому числі й на медичне обслуговування», - пояснив Віталій Коваль.


За словами директорки департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Юлії Шигоревої, комунальні соціальні заклади фінансуються з обласного бюджету. Однак, видатки на проведення комплексного медичного огляду підопічних не передбачаються.


«Якщо є проблема, то ми маємо знайти можливості її вирішення. Тому плануємо синхронізувати наші зусилля з нашими партнерами – «Асоціацією молодих лікарів Рівненщини». Переконаний, що спільно зможемо змінити підхід до медичного обслуговування у комунальних закладах та налагодити більш системну роботу», - звернувся до молодих медиків Віталій Коваль.


Голова правління громадської організації Софія Вовк розповіла про основну мету асоціації – налагодження співпраці з різними установами, організаціями задля зміцнення здоров’я населення. Молода лікарка висловила підтримку ініціативи керівника області. Адже асоціація планувала до Дня Святого Миколая організувати акцію підтримки здоров’я людей похилого віку та осіб з інвалідністю.


Тепер молоді медики спільно з Рівненською ОДА спробують змінити підхід до медичного обслуговування підопічних інтернатів більш комплексно.


«Ми розпочнемо зі Здолбунівського геріатричного пансіонату. Для окремих його мешканців проведемо консультації вузькопрофільних спеціалістів, лабораторні та інструментальні дослідження. Це необхідно для призначення лікування для пацієнтів», - додала представниця асоціації Ольга Воронцова.


Разом з тим, під час виїздів будуть моніторити, чи уклали договори підопічні з сімейними лікарями. Адже це дозволить отримати фінансування з Національної служби здоров’я України, що позитивно вплине на медичне обслуговування пацієнтів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux