На Рівненщині розвиватимуть кулінарну спадщину
опубліковано 27 травня 2020 року о 17:00

Рівненська область багата на автентичні кулінарні страви, тому підвищити туристичну привабливість регіону планують через популяризацію місцевої кухні.

Проєкт «Кулінарна спадщина» представила голова Агенції сталого розвитку міста Олена Хмельник в рамках презентації нової концепції «Рівненщина туристична».

«Туристи часто запитують, що ви маєте унікального та особливого для вашого регіону? Тому, щоб здивувати подорожуючих, нам потрібно не лише показати, а й дати відчути та посмакувати щось автентичне, регіональне та смачне. Тому ми розвиватимемо кулінарну спадщину нашого краю», - розповідає Олена Хмельник.

Проєкт планують втілити за допомогою Асоціації гостинності Рівненщини, яка об’єднає владу, рестораторів, готельєрів та інших людей, які сприяють розвитку туризму. Робота асоціації буде спрямована на промоцію регіону, навчання людей туристичної галузі та розвиток подієвого туризму.

«Зараз є вже певні напрацювання. Один з проєктів, який реалізовується за підтримки Євросоюзу - «Мацик – кулінарна спадщина Рівненщини». Це транскордонна співпраця України, Польщі та Білорусії 2014-2020 року. В його рамках розробляється каталог регіональної кухні, промоційне відео, стратегія розвитку гастротуризму, а також навчання персоналу. У кінці року заплановано провести фестиваль, де можна буде скуштувати «кулінарні родзинки» Рівненщини», - відзначила Олена Хмельник. 

Довідка. Повна назва цього проекту: «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного». Його створено та реалізують за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. За зміст несе відповідальність лише ГО "Агенція сталого розвитку міста", і він не відображає позиції Європейського Союзу.


Гарним прикладом розвитку гастротуризму є минулорічний проєкт «Гощанські традиції». Місцеві органи влади разом із активістами дослідили кулінарну спадщину Гощі та розробили цілий альманах кулінарних страв краю.

Таким чином, проєкт «Кулінарна спадщина Рівненщини» спрямований на пошук автентичних страв з кожного куточка області, а також виробників регіонального продукту. Тому до співпраці у створенні нової «кулінарної» Рівненщини запрошують рестораторів, власників готелів, крафтових виробників регіональних продуктів, а також всіх, хто знає гастрономічні родзинки.

Переходьте за посиланнями:

Онлайн презентація Концепції «Рівненщина туристична»

відео "Рівненщини туристичної"

туристичний гід

фірмовий стиль

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux