Рівненщина має новий туристичний бренд
опубліковано 27 травня 2020 року о 16:21

На Рівненщині презентували оновлену концепцію «Рівненщина туристична». Розробником візуалу бренд-буку стала рівненська дизайнерка Олександра Корчевська.

Бренд створений на основі дослідження культурної спадщини, а в основі його покладений слоган: «Туристична Рівненщина, яку Я зможу відкрити».

«Бренд Рівненщини не був цілісним. Подорожуючи, люди запам’ятовували емоції, які були пов’язані лише з окремими місцями. Тому нашим завданням було створення правильного, зрозумілого та добре відтворюваного візуалу, для того щоб потім його можна було легко підтримувати технічно. Новий бренд об’єднав попередні концепції візуалу та підкреслив історію Рівненської області. Впевнені він буде конкурувати з іншими містами, у тому числі європейськими», - розповіла під час презентації Олександра Корчевська.

Працюючи над брендом, дизайнер виділила спільні риси, які є в усіх творах мистецтва різних епох Рівненщини.


Колір. М’яка насиченість фарб на історичних полотнах лягла в колористику бренду «Рівненщина туристична». Кожен колір має свій відповідник у системі Pantone.

Шрифт. У розробці шрифтової частини враховано стилістику української літери. Розроблено напис капітеллю, створеного на базі стилів Георгія Нарбута, Роберта Лісовського, Якова Гніздовського, які розвивали ідентичність української літери. Цікавий ефект вийшов при поєднанні із вебшрифтом Montserrat.


Стилістика бренду побудована на символізмі. Щоб поєднати між собою райони Рівненської області візуально використали їхні герби та елементи з них. Це, зокрема, Волинський хрест як символ нашого релігійного коріння. Корона з листя дуба та липи як символ краси природи Рівненської області. Елемент з герба князів Острозьких – символ потужної історії Рівненського краю. «Дерево життя» із гілками, що повторюють форму геральдичної лілії, символ коріння нашої області, із герба Гощанського району. Усе це разом поєднує течії та об’єкти на території Рівненської області і створює свій візуальний стиль.

На основі форм і кольорів стародавніх хоругв та прапорів розроблений спеціальний патерн.

Таким чином, «Рівненщина туристична» отримала свій власний фірмовий стиль. Розроблено більше 20 одиниць макетів туристичної продукції, які допомагатимуть людям краще пізнати наш край.
Це брошура «Гід Рівненщиною» https://bitly.su/WpV2 з переліком основних туристичних пам’яток та інформацією про них.

Також розроблена канцелярія – еко-блокноти, ручки, олівці. Із використанням символіки Рівненщини створені макети пледів, паперові пакети «Рівненщина туристична», сувенірні чашки та тарілки, парасолі, магніти, стікери, чохли та шільди на телефон, листівки, флешки.

Переходьте за посиланнями:

Онлайн презентація Концепції «Рівненщина туристична»

відео "Рівненщини туристичної"

туристичний гід

фірмовий стиль

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux