3285 пацієнтів з COVID-19 отримали медичну допомогу в стаціонарах Рівненщини
опубліковано 08 жовтня 2020 року о 14:11

За квітень-вересень до медзакладів Рівненщини було госпіталізовано 3285 пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Порівняно з серпнем, кількість госпіталізованих у вересні зросла на 47%. Наразі у стаціонарах області перебуває півтисячі пацієнтів з COVID-19, а місяць тому – 263.

На сьогодні хворих із COVID-19 приймають у 9-ти медзакладах області. А, нагадаємо, з початку пандемії лікарні до прийому хворих на коронавірус підключали поступово. Першими у роботу «включились» Рівненська міська та Сарненська районна лікарні. Потому почергово приєдналися інші лікарні.

Найбільше з початку пандемії пацієнтів із COVID-19 проліковано у Рівненській міській лікарні (1311), Дубенській міській (527), Рокитнівській (418), Костопільській (403) та Сарненській ЦРЛ (398).

На сьогодні у 9 лікувально-профілактичних закладах області для надання медичної допомоги пацієнтам задіяно 842 ліжка для хворих з COVID-19, які завантажені на 64%. Отже є запас потужності, крім того, в резерві ще лікарні в інших районах, готових прийняти хворих на COVID-19.

Разом з тим, потрібно розуміти, що в області водночас не можуть забрати ліжка у пацієнтів з інсультами, інфарктами, онкологічними хворобами, з пологових будинків та інших. Тому не варто нехтувати своїм здоров’ям і близьких, що може призвести до критичної ситуації — браку ліжок і медичних працівників.

Лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах в стаціонарних умовах та здійснення  заборів матеріалу  для тестування у пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу мобільними бригадами є безоплатним для пацієнтів.

В тариф на оплату послуг медзакладів, які надають стаціонарну медичну допомогу таким пацієнтам, включено всі лікарські засоби та медичні вироби, необхідні для лікування як в умовах терапевтичних/інфекційних відділень, так і в умовах інтенсивної терапії. В тариф на оплату послуг мобільних бригад включено виїзд мобільної бригади до пацієнта з підозрою на СOVID-19, здійснення забору матеріалу для тестування на коронавірусну інфекцію методом ПЛР та доставку цього матеріалу в лабораторію.

Тариф, за яким НСЗУ оплачує послуги медзакладів за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього, включає доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами, у розмірі до 300% до заробітної плати. За здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам несе відповідальність головний лікар закладу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux