«Велике будівництво». Як реалізовують усі об’єкти національного проєкту на Рівненщині?
опубліковано 21 жовтня 2020 року о 19:13

У березні стартував національний проєкт Президента України «Велике будівництво». 34 освітніх, спортивних, медичних і дорожніх об’єкти реалізовують у 2020 році на Рівненщині.


Про готовність об’єктів йшлося під час селекторної наради під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. У студії від Рівненщини були присутні в.о. голови ОДА Сергій Подолін, заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, керівник апарату ОДА Олександр Бірюков та представники профільних департаментів.


«Загальний відсоток виконання робіт по Україні – 87 відсотків, - зазначив Олексій Чернишов. – Найвища готовність об’єктів за темпами шкіл – 92%, дитсадків – 87%, спортивних споруд – 83%, інших – 86%».


Школи Рівненщини. Загальна готовність 99%


У межах проєкту «Велике будівництво» зводять п’ять загальноосвітніх навчальних закладів. Так, будівельна готовність І черги реконструкції Жобринської ЗОШ І-ІІІ ст – 98%. Завершені роботи із реконструкції Корнинської школи, стовідсоткову готовність має І черга будівництва закладу в селі Озерці Володимирецького району, реконструкції Дубровицького НВК і Малівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Демидівського району.

Школа в селі Озерці Володимирецького району 


Дитсадки Рівненщини. Загальна готовність 80%


У рамках проєкту «Велике будівництво» будують п’ять дошкільних закладів. Так, вже завершені дитсадки у Березному, в селі Переброди Дубровицького району, у смт Клесів Сарненського району. Триває реконструкція Горбаківського НВК Гощанського району та капітальний ремонт ДНЗ № 4 м. Дубно. Завершити усі роботи планують до кінця 2020 року.

Дитячий садочок у Березному 


Спортивні об’єкти. Загальна готовність 80%


В області будують та реконструюють шість спортивних об’єктів: чотири спорткомплекси, один стадіон та один басейн.


Готовий і вже приймає змагання новий спортивний комплекс у Сарнах. Завершені роботи з будівництва культурно-спортивного комплексу в селі Бродниця Зарічненського району, І черги спортивно-оздоровчого комплексу в Дубровиці, реконструкції стадіону «Колос» в м. Костопіль. До кінця року планують здати в експлуатацію басейн в Дубно. На третину готовий спортивний комплекс у Рівному, завершення будівництва заплановане в 2021 році.

Спортивний комплекс в Сарнах


Дороги. Загальна готовність 88%.


Загалом в рамках масштабної Національної програми «Велике будівництво» відновлять 73,5 км місцевих доріг. На сьогодні спорудження доріг триває за графіком і Рівненщина має одні з найвищих показників готовності по Україні.


Так, завершені роботи із реконструкції та ремонту доріг: 2,9 км Красносілля – Сопачів Володимирецького району, 4,3 км Здолбунів – Глинськ – Стеблівка Здолбунівського району, 9,6 км Кам’янка – Велике Поле Березнівського району, 10,8 км  Дубровиця – Трипутні Дубровицького району, 6 км Повча –Турковичі Дубенського району, 2,8 км Рокитне –Дерть Рокитнівського району, 5 км  Карасин Сарненського району.


Тривають роботи з ремонту доріг: 5,6 км Тучин – Садове – Пустомити – Вовкошів Гощанського району; 7 км Малий Стидин – Злазне – Іваничі Костопільського району, 3,2 км Лисин – Товпижин Демидівського району; 7,5 км Яринівка – Тутовичі – Костянтинівка Сарненського району.

Дорога  «Дубровиця - Трипутні» Дубровицького району 


Медичні об’єкти

Сім приймальних відділень запланували відремонтувати в рамках проєкту «Велике будівництво». Приймальні відділення облаштують в Рівненській обласній клінічній лікарні, Сарненській, Березнівській, Дубенській Володимирецькій, Рокитнівській ЦРЛ, Рівненській ЦМЛ. Усі приймальні відділення опорних медзакладів Рівненщини модернізують за однаковим дизайном. Всі вони матимуть рецепцію, консультативно-оглядові приміщення, діагностичний блок, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні тощо. Окрім ремонту, у приміщенні встановлять необхідне сучасне обладнання.


«Програма Президента «Велике будівництво» є одним із пріоритетних напрямків діяльності не лише Уряду, а і Рівненської ОДА. Тому поряд із виконанням робіт на 2020 рік ми вже працюємо над визначенням об’єктів на наступний – 2021 рік», - відзначив в.о. голови ОДА Сергій Подолін.


Так, у планах на 2021 рік визначено основні напрямки, які будуть реалізуватися в рамках Програми, – це розвиток мережі надання якісних публічних послуг, прискорення економічного зростання регіонів і територій та «туристичні магніти» України.


До 5 листопада 2020 року усі ОДА мають відібрати програми і проекти регіонального розвитку, що можуть фінансуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році, а до 10 листопада 2020 року – надати Мінрегіону пропозиції з переліком програм і проектів.










Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux