Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 21 жовтня (ВІДЕО)
опубліковано 21 жовтня 2020 року о 18:05

21 жовтня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.


В.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, головний санітарний лікар області Роман Сафонов та голова Рівненської обласної територіальної виборчої комісії Василь Курилас відповідали на запитання, які наразі хвилюють жителів Рівненщини.


Модерував захід в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Корольчук.


  • Спостерігається тенденція до стрімкого збільшення захворюваності в обласному центрі.
  • Попит на тестування на Рівненщині щодня збільшується, адже настав період активної захворюваності на усі гострі респіраторні інфекції. Тому лабораторний центр постійно вдосконалює операційні процедури та збільшує потужності. Так, обласний лабцентр нині робить до 1200-1300 тестів в день. Але поступово нарощує потужності, аби виконувати до 2 тисяч досліджень на добу. Для цього за кошти держбюджету обласному лабораторному центру докуплено два ампліфікатори та автоматичну станцію проби підготовки. Модернізовано також Центр громадського здоров’я, зокрема, за обласні кошти придбано ампліфікатор для досліджень. Разом з тим, Рівненська ОДА подала заявку до Кабміну на отримання додаткового обладнання для лабораторій, що здійснюють тестування на COVID-19.
  • Вараш віднесено до «червоної» зони. Через ріст захворюваності було прийнято рішення про початок канікул у місті з 17 жовтня. Рішення будуть переглянуті 26 жовтня комісією ТЕБ та НС міста Вараш, будуть надані конкретні пропозиції щодо продовження канікул або переходу на дистанційну форму навчання. Обласна комісія буде здійснювати контроль і надавати певні рекомендації.
  • У разі невиконання карантинних обмежень, прийнятих на загальнодержавному рівні, місцева влада бере на себе відповідальність у разі погіршення ситуації. Також відповідальність несе і власник закладу, який не дотримується протиепідеміологічних заходів.
  • 17 жовтня 2020 року завершилось голосування за проєкти Всеукраїнського громадського бюджету у Рівненській області. Переможцем електронного голосування став проєкт «Придбання операційного нейрохірургічного столу для КНП «ЦМЛ» Рівненської міської ради. Загальний бюджет цього проєкту становить 2,9 млн. грн., з них – 2,6 млн. грн. буде профінансовано за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, а також 292 тис. грн. за рахунок коштів бюджету м.Рівне. Наразі Рівненська міська рада повинна, згідно визначених конкурсних рішень по переможцю, подати відповідний пакет документів обласній комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку та проєктів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету». Процедура закупівлі буде відбуватися відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі». Термін реалізації проєкту – до кінця бюджетного року.
  • З ініціативи Глави держави у день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих запитань. Це опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, проте дасть можливість кожному громадянину висловитися щодо важливих для суспільства питань. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць.
  • У день виборів, 25 жовтня, кожен виборець отримає 4 бюлетені: до Рівненської обласної ради, відповідної районної ради, голови місцевої громади, депутатів місцевої громади. Виборчий бюлетень поділений на три зони. Питання порядку голосування хворих на коронавірус або тих, хто перебуває на самоізоляції, чітко врегульоване Постановою КМУ № 641 від 22 липня 2020 року. Так, виборці, які виявили бажання проголосувати за місцем перебування повинні подати заяву з довідкою про стан здоров’я щодо їх включення до витягу із списків виборців для голосування за місцем перебування. Члени комісії, які будуть виїжджати на місце голосування, забезпечуються достатньою кількістю захисних масок, щитків, рукавичок. Також усі виборчі дільниці Рівненщини забезпечують засобами захисту. На їх придбання з місцевих бюджетів виділили 1 мільйон 30 тисячгривень. За ці кошти вже закупили понад 82 тис. респіраторів і захисних масок, 52 тис. пар рукавичок і близько 1,5 тис. літрів дезінфікуючих засобів. Ще 103 тисячі гривень є у резерві.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux