Забезпечення населення якісною питною водою та заходи щодо недопущення надзвичайних ситуацій під час паводків у 2023 році розглянула Комісія ТЕБ та НС
опубліковано 07 грудня 2022 року о 17:12

7 грудня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Першим у порядку денному стояло питання щодо забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою.

За даними Міністерства розвитку громад та територій, на сьогодні для швидкої комунікації в умовах війни з підприємствами житлово-комунального господарства, органами державної влади і донорами у відомстві створено інформаційно-аналітичну платформу у сфері житлово-комунального господарства. Підприємства активно реєструються на даній платформі та повідомляють про нагальні потреби, які потрібно вирішити для ведення їх господарської діяльності та безперебійного надання комунальних послуг.

Також з метою ліквідації наслідків бойових дій та відновлення процесу надання послуг водовідведення та водопостачання, Урядом прийнято ряд розпоряджень про виділення коштів з резервного фонду держбюджету для відновлення уражених внаслідок збройної агресії рф об’єктів водопровідного, каналізаційного господарства.

Також Комісія затвердила План заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2023 році. Документ розроблено для забезпечення готовності та оперативного реагування у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків. Він, зокрема, передбачає: уточнення порядку взаємодії органів виконавчої влади всіх рівнів, порядок і регламент зв’язку, інформування, оповіщення у разі виникнення надзвичайних ситуацій; уточнення порядку доведення попереджень і оповіщень до населення; проведення комплексної перевірки стану мостів та підмостових русел автомобільних і залізничних мостів щодо їх спроможності до пропуску паводкових вод; організацію перевірки стану гідроспоруд, водосховищ, ставків, меліоративних систем тощо.

При цьому, як наголосили в Українському гідрометеорологічному центрі ДСНС, головні чинники, що формують проходження весняного водопілля, дозволяють не очікувати високі водопілля в 2023 році.

Крім того, Комісія розглянула та схвалила План роботи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2023 рік. Він включає розгляд безпекових питань залежно від сезону та навантажень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux