Військовослужбовці Рівненщини готові протидіяти коронавірусу
опубліковано 02 квітня 2020 року о 17:30

Станом на 2 квітня серед військовослужбовців ЗСУ на Рівненщині випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19, не зареєстровано.

«У Рівненському гарнізоні на самоізоляції наразі перебувають три військовослужбовці. У двох з них ізоляція закінчується наприкінці цього тижня, у третього – за тиждень. Усі вони були на території інших держав у вільний від військової служби час, - зазначив начальник Рівненського військового госпіталю підполковник медичної служби Тимофій Кульчицький. — Наразі ці військові перебувають удома, їхній стан стабільний і не потребує лікарської допомоги. З кожним з них є постійний зв’язок».

У постійному режимі працює штаб з боротьби й запобігання інфекційним захворюванням. Відбувається обмін інформацією з командирами військових частин у всіх гарнізонах області, а також зі штабом Рівненської ОДА щодо протидії поширенню COVID-19.

Водночас у військово-медичному закладі, військових частинах Рівненського, Сарненського, Дубенського та Оржівського гарнізонів тривають безперервні заходи для боротьби з коронавірусною хворобою.

Мова йде про закупівлю й отримання від Міноборони та Мінохоронздоров’я костюмів біозахисту, рукавичок, протичумних комплектів, респіраторів, бахіл, фартухів, шапочок, інфрачервоних термометрів, захисних окулярів, розпилювачів рідин, оприскувачів, хірургічних масок, а також експрес-тестів на COVID-19.

Нині у Рівненському військовому госпіталі є все необхідне для роботи у зоні ізоляції. У разі виявлення хворого на COVID-19, весь терапевтичний корпус перетвориться на інфекційний стаціонар. На стоянці службових авто є засоби для обробки санітарного транспорту.

Також Рівненський військовий госпіталь закупив для потреб персоналу й пацієнтів тисячі захисних масок і рукавичок. А для працівників щоденно проводять заняття. Це стосується як усіх чергових змін, так і відділень. Кожен знає, що має робити у випадку виявлення контактної особи або підозрюваного на захворювання.

Наразі в усіх частинах гарнізону немає жодного ізольованого військовослужбовця, повідомляє кореспондент АрміяInform Віктор Шубец.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux