«Велике будівництво»: Віталій Коваль ознайомився із ходом робіт на Березнівщині
опубліковано 30 червня 2020 року о 17:00

Національна програма «Велике будівництво» на Рівненщині йде за планом. З поточними результатами втілення президентської ініціативи в Березнівському районі ознайомився голова ОДА Віталій Коваль.

Під час робочої поїздки керівник області побував на відремонтованій ділянці дороги Кам’янка - Велике Поле. Тут незручні 10 кілометрів бруківки замінили на сучасне дорожнє покриття. На завершення будівельних робіт із нетерпінням чекали жителі чотирьох сіл – Велике Поле, Яблунне, Велика Купля та Замостище. Люди кажуть, що відтепер для них транспортне сполучення значно поліпшилося, а дорожній рух став безпечнішим.

«Бруківка і пісок. Саме так ще минулого року виглядала дорога Кам’янка-Велике Поле, що на Березнівщині. Ремонтні роботи на відрізку розпочалися ще в березні, а вже в травні 80% покриття – оновили. Сьогодні особисто переконався, дорога – готова. Покриття відремонтоване, узбіччя приведені до ладу, встановлені дорожні знаки. Дорога важлива, бо пролягає до опорного закладу, а також для надання вчасної медичної допомоги і доїзду жителів, які працюють за межами населених пунктів. На ремонт відрізку спрямували 50 мільйонів субвенції з держбюджету», - зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

Наступним об’єктом «Великого будівництва», що відвідав керівник області, став дитячий садок у Березному. Дошкільний заклад розпочали будувати «з нуля» у 2017 році. А вже невдовзі садок зможе прийняти 150 своїх перших вихованців. Майстри вже завершили зовнішні роботи. Завдяки сучасним енергозберігаючим технологіям дитячий садок економитиме тепло, а відтак і кошти на його утримання.

 

Наразі будівельники завершують внутрішні роботи, працюють над благоустроєм прилеглої території, встановлюють ігрові майданчики.

«З травня місяця, з моменту останньої поїздки на цей об’єкт, ми бачимо суттєві зрушення у будівництві дитсадка. На сьогодні роботи доходять до фінішу. Тому садочок ми будемо здавати навіть з певним випередженням – орієнтовно в серпні цього року», - підкреслив Віталій Коваль.

Зведення такого закладу важливе для березнівських родин з дошкільнятами, стверджує міський голова Березного Руслан Пилипчук. Адже існуючі дитсадки переповнені на 200 %. Тому відкриття садочка допоможе покращити ситуацію з нестачею місць для дошкільнят та розвантажити діючі заклади.

Загалом над будівництвом дошкільного закладу трудяться в середньому 40 працівників, третина з них – місцеві жителі. Усі вони офіційно працевлаштовані, отримують «білу» заробітну плату, сплачують податки, що стабільно надходять до місцевих бюджетів. Тому «Велике будівництво» - це не лише поліпшення соціальної інфраструктури для людей. Національна програма має й позитивний економічний ефект.

На завершення робочої поїздки голова ОДА побував у Березнівській центральній районній лікарні. Вона визначена опорним закладом з надання вторинної медичної допомоги. Тут запланували модернізацію приймального відділення за сучасними стандартами та новітнім медичним обладнанням. Наразі розробляється проєктно-кошторисна документація на об’єкт.

Нагадаємо, загалом в рамках президентського проєкту «Велике будівництво» на Рівненщині у 2020 році заплановано спорудження або реконструкція 5 шкіл, 5 садочків і 5 спортивних об’єктів, 7 приймальних відділень медичних закладів, а також 73 км місцевих і 96,9 км державних доріг.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux