Велике будівництво: У Сарненській ЦРЛ стане простіше надавати невідкладну допомогу
опубліковано 24 листопада 2020 року о 12:50

Заклад модернізують в рамках президентської програми «Велике будівництво». Сьогодні, під час робочого візиту на Сарненщину голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ознайомився з реконструкцією приймального відділення.



«Важливо, що приймальне відділення буде оснащене сучасним медичним обладнанням та працюватиме цілодобово, тому дозволить швидко та якісно надати невідкладну допомогу пацієнтам. Відділення стане таким собі «єдиним вікном», коли пацієнта не потрібно буде транспортувати з одного корпусу в інший. Лікарі в одному місці зможуть оцінити стан пацієнта, здійснити медичне сортування, діагностувати захворювання. Це актуально, особливо в час пандемії», - зазначив Віталій Коваль.



Сьогодні тут працюють три бригади. Уже виконані фасадні та каналізаційні роботи, встановлені вікна, двері, вентиляція. Приміщення утеплене на 90%. Виконані внутрішні роботи. Завдяки реконструкції площа оновленого приміщення збільшиться на третину і становитиме більш ніж 800 квадратів.



«Раніше коли приїздила швидка, то медики змушені були вибігати на вулицю і транспортувати хворого в загальний потік, не залежно від того інфекційний він чи ні. А приймальне відділення спростовує цей процес. Там є зона сортування, куди хто має йти, є інфекційне боксоване приміщення і зона розмежування. Тепер медична допомога буде надаватися якісніше, швидше і кваліфікованіше», - розповідає головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк.



Нагадаємо, за рахунок державної програми приймальне відділення буде оснащене сучасним медичним обладнанням. МОЗ України закупить: УЗД-апарат, ендоскопічне і лабораторне обладнання, кардіомонітори, дифібрилятор, апарат ШВЛ та інше необхідне устаткування.



Загалом, оновлене приймальне відділення матиме усі необхідні блоки та кабінети. Зокрема, тут буде приймально-сортувальна та загально-медична зони, реанімація та діагностичний блок, відділення екстреної медичної допомоги. А також облаштують: оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальну кімнату, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторію термінових аналізів. Загальна вартість будівельних робіт складає понад 20 млн грн.



«Ми застосовуємо новітні підходи до маршруту пацієнта, оформленні екстреного виклику і доставленні і супроводі хворого в приймальному відділенні. Люди повинні отримувати якісні послуги, не залежно від того чи це обласний центр, чи район, чи ОТГ», - підсумував голова ОДА.



Загалом цього року на Рівненщині планують реконструювати 4 приймальних відділень. В Рівненській обласній лікарні, Сарненській, Рокитнівській та Березнівській ЦРЛ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux