Вчора Рівненщина попрощалася із сімома Героями
опубліковано 17 лютого 2023 року о 10:22

На Сарненщині провели в останню дорогу двох військових - Юрія Жука з Рокитнівщини та Олександра Грицкевича з Клесова. У Рівненському районі - чотирьох захисників України: Віталія Костюка з Корнинської громади, Валентина Опанасюка з Деражненської, Андрія Гриба з Бабинської та Віталія Ткачука з Острозької. У Дубенському районі останню шану віддали Миколі Остапчуку зі Смиги.

Юрій Жук родом із селища Томашгород. Воїн мужньо та сміливо з червня минулого року  боронив рубежі нашої держави від російських окупантів на Донецькому напрямку. На жаль, 24-річний захисник загинув 10 січня під час виконання бойового завдання в районі Соледару Донецької області.  Понад місяць захисник вважався зниклим безвісти. 

Прощання з Героєм відбулося в рідному селищі.

Олександр Грицкевич, житель смт Клесів,  від початку повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини у лавах ЗСУ. 3 лютого воїн помер через серцево-легеневу недостатність. Вірний військовій присязі до останнього захищав Україну на Сході країни. 

У 44-річного бійця залишились дружина та двоє дітей. 

41-річний молодший сержант командир розвідувального відділення Валентин Опанасюк, уродженець с.Дюксин, загинув при виконанні бойового завдання 11 лютого у Покровському районі Донецької області. За Україну поклав життя справжній патріот, син, брат, чоловік, батько…

19-річний солдат Андрій Гриб, уродженець села Горбаків Бабинської громади, загинув 8 лютого, захищаючи Україну від окупантів. Останній бій студента Мирогощанського аграрного професійного коледжу відбувся біля села Гряниківка Харківської області. Поховали Героя на кладовищі в селі Мнишин.

10 лютого в результаті ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Васюківка Бахмутського району Донецької області загинув житель села Корнин Віталій Костюк. Людина надзвичайно талановита та здібна. Він свого часу  з хореографічним колективом об'їхав усю Європу. Також оволодів майстерністю із боротьби – був кандидатом у майстри спорту Федерації кікбоксингу БУДОКАН. Досконале володіння англійською мовою сприяло тому, що вмотивованого та патріотичного солдата 77-ї окремої аеромобільної бригади Віталія Костюка направили на військове навчання у Велику Британію. Старший розвідник-гранатометник Віталій Костюк боронив Україну в районі міста Соледар. У загиблого Героя залишилася матір.

14 лютого, перебуваючи вдома на лікуванні помер мешканець м. Острог, рядовий Віталій Ткачук. Світлий спомин про мужнього Захисника України назавжди залишиться в наших серцях.

Микола Остапчук народився 22 лютого 1972 року. Проживав у селі Сапанівчик Смизької громади. Воїн загинув 7 лютого поблизу Авдіївки на Донеччині.

Поховали його на кладовищі села Миньківці. 

Схиляємо голови в скорботі.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та  близьким Героїв. Вічна пам'ять та шана!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux