Вчора на Рівненщині провели в останню дорогу Героїв
опубліковано 25 жовтня 2022 року о 11:30

Вчора на Рівненщині провели в останню дорогу п'ятьох захисників України, чиї життя обірвала війна.

54-річний сержант Андрій Тимошенко загинув 15 жовтня поблизу села Трифонівка Херсонської області. Рівнянин, навчався у 15 школі, закінчив Харківську  юридичну  академію. У 2015 році став на захист України та добровольцем вирушив у зону бойових дій на сході України. Не міг бути спокійним, коли 24 лютого московська орда напала на Україну.  Він був  справжнім воїном світла, для якого відданість обов’язку, честь та гідність вартували надзвичайно дорого. 

44-річний старший солдат, навідник Сергій Медвідь загинув 17 жовтня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Яковлівка Бахмутського району Донецької області. Сергій був справжнім патріотом України – у 2015-2016 роках зі зброєю у руках боронив Вітчизну  під час АТО на території Луганської та Донецької областей. А з березня 2022 року знову став на захист України. За свободу неньки-України й звільнення її від російських окупантів Герой, не вагаючись, віддав найцінніше, що тільки мав - власне життя.

20-річний Давид Купріянчук  загинув 18 квітня під час оборони міста Маріуполь. Лише 24 жовтня його поховали на рідній землі в с.Малинськ. У родині Давид був старшим із чотирьох дітей. Після закінчення 9-го класу навчався у Костопільському будівельно-технічному коледжі. Згодом був призваний на строкову службу, а після закінчення пішов на військову службу за контрактом у Національну гвардію України. З перших днів повномасштабного вторгнення росії Давид обороняв Батьківщину, з честю і до кінця виконував свій службовий обов’язок.

У Вараші попрощалися із 36-річним Олександром Яйченею. Чоловік  із перших днів повномасштабної війни був мобілізований до лав Нацгвардії, згодом виконував завдання на сході країни. 16 жовтня штаб-сержант, командир відділення батальйону особливого призначення (на БТР) зазнав травм у дорожній пригоді біля смт Меліоративне Новомосковського району. Нажаль, помер 21 жовтня у Новомосковській центральній районній лікарні Дніпропетровської області. Поховано Героя на кладовищі у с.Стара Рафалівка.

Під Вугледаром під час виконання бойового завдання загинув захисник України Папежук Василь, житель села Сошники Полицької громади. Герой мужньо захищав рубежі нашої країни у Донецькій області, понад усе любив рідну землю і боронив її від російських окупантів, віддавши життя за світле майбутнє нашої нації. Як зазначають бойові побратими, Василь був хорошим товаришем, взірцем хоробрості, відважності і стійкості та  завжди приходив на допомогу. Поховано Героя на кладовищі в селі Полиці.

Вічна слава Героям!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux