В Україні стартував національний проєкт з популяризації англійської мови
опубліковано 05 грудня 2023 року о 16:47

Уряд запустив всеосяжну та доступну програму з вивчення англійської мови. Вона відкрита для кожного, незалежно від фінансового стану чи місця проживання.

Програма Future Perfect створена з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Вона складається із законопроєкту про застосування англійської мови в Україні №9432, що передбачає впровадження англійської мови у різних сферах діяльності. Також програма передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них - платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

Empower - це ініціатива британських колег з Кембриджу, доступна для всіх українських університетів. Онлайн-платформа для вивчення англійської мови поєднує сучасні методи навчання та стане корисним інструментом для викладачів і студентів. 

Платформа не призначена для самостійного вивчення мови - вона пропонує навчальні курси, які потребують викладача чи вчителя для опанування мови. Безоплатний доступ для українських університетів та мовних провайдерів відкритий незалежно від їхньої форми власності. Для викладачів та вчителів Cambridge English Power пропонує гнучку методологію роботи в класі: вона акцентує на практичних навичках та потребує активного залучення студентів. 

Запуск платформи Empower є частиною пакету підтримки, яку надає Україні Кембридж від початку повномасштабного вторгнення росії. 

Ініціатива створена за підтримки Cambridge University Press & Assessment. Детальніше про навчання https://mon.gov.ua/ua/news/platforma-empower-dlya-vivchennya-anglijskoyi-dostupna-dlya-ukrayinskih-universitetiv 

Promova – це платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом. В межах мовної програми Future Perfect, платформа надає українцям Premium-доступ до всіх мовних курсів на 3 роки. 

У Promova можна збільшити об’єм словникового запасу англійських слів, а також знайти граматичні уроки та заняття для тренування вимови. Крім цього, на платформі доступні книги зі світової класики, адаптовані під різні рівні англійської мови. Також тут вивчати англійську можна як з поясненнями українською, так і з поясненнями англійською для більшого занурення. 

Скористатися можливістю можна, зареєструвавшись на сторінці Free for Ukraine на сайті Promova та підтвердивши громадянство через Дія.Підпис. https://promova.com/free-for-ukraine 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux