У Рівному розповіли, як зареєструватися на ЗНО у 2020 році
опубліковано 31 січня 2020 року о 09:38

Про реєстрацію для проходження зовнішнього незалежного оцінювання та проведення пробного тестування розповіли на пресконференції начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА Вікторія Кацеба та заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольга Янушевич.



Зовнішнє незалежне оцінювання передбачає проведення пробного оцінювання, основної та додаткової сесій. 

«Цього року у Рівненській області для участі у пробному ЗНО зареєструвалися 7089 осіб. Вже 21 березня відбудеться пробне тестування з української мови і літератури, 28 березня – з математики, історії України, хімії, біології, фізики, географії та іноземних мов», - розповіла Вікторія Кацеба.


Реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 3 лютого до 24 березня. Заклади освіти мають надіслати комплекти документів до 17 березня.

Випускники закладів середньої освіти, а також студенти (слухачі) закладів системи професійно-технічної освіти, вищої освіти І-ІІ р. а., які проходитимуть у 2020 році ДПА у формі ЗНО, передають сформований пакет документів особі, відповідальній за реєстрацію у закладі, яка формує один пакет від закладу і надсилає його поштою у ЛРЦОЯО. Випускники минулих років реєструються самостійно за допомогою Інтернету, в тому числі у пунктах реєстрації, або надсилають сформовані комплекти документів рекомендованим листом.


Результатом успішної реєстрації є надісланий абітурієнту Сертифікат учасника ЗНО. 

«Якщо особа має особливі освітні потреби, це потрібно вказати під час реєстрації, для того, щоб ми про це знали та могли створити спеціальні умови для проходження ЗНО», - розповіла Ольга Янушевич. Для цього потрібно подати оригінал медичної довідки форми 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання».


У разі зміни прізвища, імені чи по батькові потрібно надіслати копію документа про заміну, у разі надання документів іноземною мовою - нотаріально засвідчений переклад. Щоб взяти участь у додатковій сесії ЗНО, потрібно підготувати заяву та документ, що підтверджує неможливість взяти участь в основній сесії ЗНО з предметів.


Також нагадуємо, що цьогоріч кожен учасник матиме змогу скласти тест не більше, як із чотирьох предметів. Результати ЗНО з трьох предметів: з української мови і літератури, з математики або історії України та третього предмета (із переліку предметів ЗНО) за вибором випускників та учнів (слухачів, студентів) закладів загальної середньої освіти, професійно-технічної освіти та вищої освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020 році зараховуватимуть як результати державної підсумкової атестації.


Більше інформації про реєстрацію на ЗНО ви можете дізнатися за посиланням




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux