У Рівненській філармонії презентували міжнародну виставку антивоєнних карикатур
опубліковано 28 червня 2022 року о 17:23

Сьогодні в Рівному презентували масштабну міжнародну виставку політичних та антивоєнних карикатур. Її учасниками стали понад 40 художників із різних країн світу. Серед них – троє жителів Рівненщини: Юрій Журавель, Павло Шуляк та Віктор Голуб. Вони були на відкритті експозиції.

Виставка є мандрівною. Рівне стало 12 містом, де показали експозицію. Водночас саме тут, у її рамках відбулося спецпогашення поштових марок - «Ассоль вже не та…» і «Святий Миколай захищає Миколаїв». Останню виготовили за малюнком рівненського художника Юрія Журавля.

Виставка політичних та антивоєнних карикатур відбувається в рамках міжнародного конкурсу під гаслом «Русскій воєнний корабель….!». Загалом на ній представлено понад 300 робіт авторів із України, Ізраїлю, Польщі, Греції, Німеччини, Румунії, Індії, Італії, Швеції, Нідерландів, Франції, Австрії, Мексики та інших країн.

«Ця виставка – уособлення сатирико-інформаційного фронту. А він надзвичайно важливий. Адже коли людина починає сміятися над тим, що раніше могло її лякати, це означає, що вона більше не боїться. До речі, під час презентації цієї виставки в Тернополі зі мною поділилися цікавим спостереженням: якщо українцям погано, вони починають плакати, якщо дуже погано, то дуже плакати, а якщо дуже-дуже-дуже погано – то вони сміються, а плакати починають ті, хто скривдив, - розповіла співорганізаторка заходу, голова Асоціації лідерів туризму Миколаївської області Тетяна Чичкалюк. - Мені дуже цікаво їздити по громадах і розказувати про південь - Херсон, Миколаїв, Одесу. А ще в кожному місці знайомитися з митцями, чиї роботи увійшли в нашу експозицію».

Після спецпогашення марки та конверта з лімітованої колекції «Святий Миколай захищає Миколаїв» та марки «Ассоль вже не та…» під час заходу презентували і сувенірну монету «Русскій воєнний корабель, іди на ***!» та тематичні кишенькові календарики. Влаштували і благодійний аукціон. Зібрані кошти спрямують на допомогу ЗСУ, прифронтовому госпіталю міста Миколаїв.

«На сьогодні в Україні діє багато фронтів, у тому числі мистецький та інформаційний. І дуже важливо, що є люди, які можуть підняти настрій іншим та з посмішкою зустріти будь-яку критичну ситуацію. Хочу подякувати всім, хто долучився і проводить таку виставку карикатур в багатьох містах. Дивлячись на ці картини, розумієш що наш народ не подолати», - підсумував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux