Рівненська ОДА: громади не можуть зволікати із налагодженням системи соцзахисту
опубліковано 24 грудня 2020 року о 14:40

У територіальних громадах Рівненщини триває процес із організації роботи галузі соціального захисту. Також з 1 січня кожна громада має забезпечити прийом документів для призначень соціальних допомог.

Яка ситуація у сфері соцзахисту, з’ясовували сьогодні на спільній нараді Рівненська ОДА,  керівники РДА та територіальних громад.

За словами заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської, головне на сьогодні  – забезпечити безперервне надання своїм жителям соцпослуг.

«З 1 січня 2021 року функції управлінь соцзахисту переходять на рівень територіальних громад. І жоден мешканець не повинен відчути погіршення у тому, що вони мають на сьогодні. Люди мають продовжувати отримувати соцгарантії, зокрема щодо призначення та виплати державних соціальних допомог, пільг, житлових субсидій та інших послуг», - відзначила Людмила Шатковська.

Водночас, на сьогодні із 64 територіальних громад області у більшої половини ця робота у стадії вирішення, або ж не розпочата.

Одним  з першочергових завдань є наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців громад. Тому голови громад мають створити структури для надання соціальних послуг, при цьому зберегти кваліфіковані кадри.

Щоб налагодити правильну та якісну роботу у даному напрямку необхідно підключитися та використовувати в роботі програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». Втім, наразі лише чверть громад області підключилися до цієї платформи. А вже з 1 березня така робота має бути повністю налагодженою.

Серед іншого, представники територіальних громад повинні забезпечити виконання функцій у сфері оздоровлення, гендерної та сімейної політики, безперебійної роботи територіальних стацвідділень надання соціальних послуг.

Як зазначила директор розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту ОДА Юлія Шигорева, забезпечення безперервності надання соцпослуг в умовах зміни адміністративно-територіального устрою – це пріоритетне завдання для кожного голови ТГ області. Працівники департаменту завжди готові йти на співпрацю та надавати консультації з будь-яких питань. Комунікація з фахівцями дозволить вчасно та правильно організувати процес.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux