Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 24 липня. ВІДЕО
опубліковано 24 липня 2020 року о 17:35

24 липня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області. Модерував захід начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.

Основні меседжі брифінгу:

  • В Україні за минулу добу зафіксовано 972 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, 96 – на Рівненщині. Станом на ранок 24 липня в області зареєстровано 23 нових COVID-19. З початку пандемії в області маємо 5422 випадки захворювання на коронавірусну хворобу. В області зафіксовано 92 летальні випадки, спричинені COVID-19. Подолали хворобу 4206 людей. В роботі лабораторій області залишається 488 зразків.
  • Урядом продовжено дію адаптивного карантину до 31 серпня цього року. У цей період  забороняється проведення масових заходів – культурних, розважальних, спортивних, соціальних та релігійних.
  • Управління охорони здоров’я ОДА спільно зі службою екстреної медичної допомоги постійно коригує маршрут пацієнта відповідно до завантаженості лікарень та надання допомоги пацієнтам за медичними показами.
  • Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА звернулося до МОЗ та НСЗУ щодо врегулювання питання дофінансування Рівненської ЦМЛ за надані медичні послуги.
  • При ОДА створена спеціальна комісія, яка вивчає причини стану забруднення атмосферного повітря у селищі Клевань Рівненського району. Органам місцевого самоврядування необхідно в короткі терміни завершити інвентаризацію всіх можливих джерел забруднення. Керівництво підприємств зобов'язане забезпечити доступ інспекторів на їх територію.
  • Рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС  дозволено Рівненській обласній дитячій лікарні надавати амбулаторну і консультативну допомогу з дотриманням усіх норм карантину. Пацієнт та супроводжуючий повинні мати направлення від сімейного лікаря, зроблений ІФА- тест, який дійсний 2 доби, або ПЛР-тест, дійсний 3 доби. При плановій госпіталізації - направлення від сімейного лікаря, лікаря-педіатра, а також ІФА- тест, який дійсний 2 доби або ПЛР-тест, дійсний 3 доби. При екстреній медичній допомозі або госпіталізації за невідкладними показами такі пацієнти госпіталізовуються в окрему палату, їм надається невідкладна медична допомога і одночасно паралельно проводиться діагностика COVID-19 методом ІФА-тесту, який проводиться в обласній дорослій лікарні, або у Центрі громадського здоров’я, або в обласному лабораторному центрі.
  • Заклади освіти Рівненщини готові до початку навчального року. Формат роботи їх залежатиме від рівнів захворюваності. На сьогодні Кабінетом Міністрів України визначено чотири рівні: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний. Зокрема, вже при помаранчевому рівні дозволено відвідувати заклади дошкільної та загальної середньої освіти. Щодо організації дистанційного навчання, то на сьогодні ми маємо відповідне доручення КМУ з метою виконання якого Рівненською ОДА проведено зустріч з провайдерами, які працюють на території області і забезпечують інтернетом мережу. Обговорено питання підвищення швидкості інтернету для закладів освіти у віддалених населених пунктах.
  • При підготовці до переходу на нову модель фінансування закладів охорони здоров’я НСЗУ для проведення контрактування виставляє певні умови. В першу чергу – це наявність кадрового потенціалу, матеріально-технічного забезпечення,  умов надання медичної допомоги. В Демидівській ЦРЛ не заключний пакет надання хірургічної допомоги населенню району, тобто лікарня не отримала контракту із НСЗУ і зараз там надають допомогу за пакетом амбулаторного надання медичної допомоги, а також терапевтичної медичної допомоги без хірургічних втручань. Якщо адміністрація закладу спільно з райрадою та РДА підготують лікарню відповідно до вимог НСЗУ і укомплектують наявний штат медиків для можливості контрактування, тоді пакет послуг буде переглянуто, а також визначена можливість надання медичної допомоги хірургічного профілю.
  • Галузь охорони здоров’я негативно відноситься до явища куріння у будь- якому вигляді, в тому числі і кальяну. Головним державним санітарним лікарем України заборонено відкриття кальянних. Епідеміологи не рекомендують роботу таких закладів навіть при наявності змінних мундштуків куріння, адже вірус може поширюватися по інших провідних системах кальяну.
  • Григорій Таргонський написав заяву на звільнення за переведенням на посаду директора КЗ «Рівненський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій області», як переможець конкурсу на дану посаду. На зайняття звільненої посади начальника управління освіти і науки ОДА буде оголошений конкурс.
  • Першим заступником голови ОДА Сергієм Подоліним і начальником обласного управління охорони здоров'я Олегом Вівсянником заплановано робочу поїздку в Острозьку обласну психіатричну лікарню з метою вивчення стану справ у медзакладі.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux