Основні напрямки роботи ОДА: щотижневий онлайн звіт голови адміністрації Віталія Коваля
опубліковано 24 липня 2020 року о 16:27

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час онлайн звіту поінформував громадян про основні напрямки роботи та ініціативи облдержадміністрації на цьому тижні.


Державна допомога бізнесу на період карантину


120 мільйонів гривень було виділено за час пандемії на виплату допомоги роботодавцям Рівненщини по частковому безробіттю.На сьогодні 81 мільйон гривень територіальні центри зайнятості вже виплатили для понад 15-ти тисяч найманих працівників. Також, 16 мільйонів гривень допомоги на майже 3000  дітей отримали фізичні особи – підприємці.


Обласна програма по відшкодуванню кредитної ставки для бізнесу


Підприємці Рівненщини отримають часткове відшкодування відсотків за кредитами, які вони взяли на розвиток власної справи. Кошти в сумі 1 мільйон гривень спрямують з обласного бюджету. Це дасть можливість здешевити для бізнесу кредитні ресурси на загальну суму майже 30 мільйонів гривень. На конкурс надійшло 30 заявок. Вчора конкурсна комісія відібрала – 27 проектів.

Право на одержання відшкодування мають підприємці, які здійснюють свою діяльність на території області. А їхні проекти, мають передбачати впровадження енергозберігаючих та екологічно чистих технологій; модернізацію, оновлення або збільшення обсягів виробництва товарів.


Переможців визначали за наступними критеріями: економічна доцільність, рентабельність виробництва, кількість додаткових робочих місць, розмір оплати праці та збільшення надходжень сплати податків від реалізації проекту.

Для одного проекту відшкодування відсотків - не перевищуватиме 12.


Енергоефективність


Рівненщина серед 12 обласних державних адміністрацій увійшла в пілотний проект Мінрегіону. Мета проекту -  автоматизувати бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель. До цієї бази включені лише ті будівлі, які утримуються за рахунок коштів обласного бюджету.


Нагадаю, за 1 квартал 2020 року Рівненщина в трійці лідерів за впровадженням заходів з енергоефективності. На третьому місці серед інших областей ми і за напрямом відновлювальної енергетики. Лише у 2019 році в області реалізували 27 проектів на суму понад 16 мільйонів гривень. В результаті - економія паливно-енергетичних ресурсів склала більше 5 мільйонів гривень.


Для нас енергоефективність - один з пріоритетних напрямків. Адже - це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а й збереження довкілля.


«Рівненщина туристична»


Рівненщина долучилася до міжнародного туристичного проекту. Управління культури і туризму Рівненської ОДА перемогло у міжнародному конкурсі програми Євросоюзу.


В межах проекту 17 партнерів із 10 країн об’єднають зусилля задля врівноваження туристичних потоків в Європі та рівномірного розвитку туризму.

Рівненщина – єдиний партнер з боку України, а конкуренція була чимала – 86 поданих проектів. Переконаний партнерство такого масштабу дасть потужний поштовх для розвитку туризму. Адже у фокусі будуть кращі європейські приклади розвитку туристичних територій та шляхи їх запровадження на Рівненщині. Нині готуємося до підписання грантової угоди.

< >


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux