Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 12 січня. ВІДЕО
опубліковано 12 січня 2021 року о 16:15

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник відповіли на актуальні запитання, що стосуються захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, життєдіяльності Рівненщини в умовах пандемії.

Модерувала брифінг прессекретарка голови ОДА Зоряна Жильчук.

  • Перелік груп товарів, які можна продавати під час січневого локдауну: продукти харчування, лікарські засоби, вироби медичного призначення, засоби гігієни, побутова хімія, засоби зв’язку, друковані засоби масової інформації, ветеринарні препарати, корми, насіння, засобів захисту рослин. Належність того чи іншого товару до певної групи товарів визначається в інструкції з його використання або на етикетці. Слід зауважити, що не будь-які хімічні засоби включені у цей перелік, а виключно засоби побутової хімії. А побутова хімія – це непродовольчі хімічні речовини, засоби догляду за одягом, приміщеннями, автомобілями, посудом тощо, які зазвичай використовуються в домогосподарстві.
  • Основним принциповим процесом системи реформування фінансування закладів охорони здоров’я – це перехід комунальних закладів  у комунальні підприємства. Саме підприємство має право надавати послуги на комерційній основі, які не фінансуються НСЗУ. Разом з цим, це не лише оплата за медпослугу. Це: можливість придбання ліків за рахунок коштів пацієнта, які не входять до національного переліку; отримання медичної допомоги в більш комфортних умовах; отримання послуг за вимогою пацієнта без направлення. Для цього вносяться зміни до статуту лікувально-профілактичних закладів. Це стосується закладів підпорядкування власності облради або високоспеціалізованих медичних установ. Зміни приймаються для систематизації процесу та для контролю за використанням коштів. Перелік послуг, які надаються на платній основі, будуть висвітленні на сайті кожного закладу.
  • Дошкільний навчальний заклад на вул. Коновальця Рівному буде відвідувати 210 дітей. У 2020 році на виконання будівельних робіт спрямовано майже 44 млн.грн. Це кошти ДФРР, бюджету м. Рівне, субвенція з державного бюджету. Вже демонтовані аварійні приміщення, виконані роботи по влаштуванню підпірних стінок, зведення монолітного залізобетонного каркасу. У 2021 році при затвердженні необхідного фінансування буде продовжено будівництво садочку.
  • У північних районах Рівненщини проводиться масштабне відпрацювання бурштинових територій. Відновлення порядку і законності розпочалося сьогодні, 12 січня. Задіяно більше 20 одиниць спецтехніки. Правоохоронці залучають працівників оперативного штабу, відділів поліції та Нацгвардії до рейдів у протидії незаконному видобутку бурштину. В загальному задіяно – 250 осіб. На сьогодні відпрацьовано три території незаконного видобутку бурштину. Вилучено 9 мотопомп, затримано 10 громадян.
  • Будівництво універсального спорткомплексу на Макарова розпочато в 2018 році. У минулому році на виконання будівельних робіт спрямовано понад 48 млн грн. На сьогодні, завершено влаштування зовнішніх вітражів (закрито зовнішній контур будівлі). В поточному році проводиться коригування проектної документації, після отримання позитивного експертного звіт буде проведений тендер та визначено підрядну організацію.
  • Підняття вартості проїзду вище 1 грн за 1 км не планується. Останнє підняття вартості проїзду було у 2017 році (з 0,80 грн до 1 грн), але частина перевізників їздила за заниженими тарифами. Для прикладу, на маршруті Рівне-Здолбунів замість погоджених 18 грн оплата була по 15 грн. Саме тому перевізники повідомили пасажирів, що здійснюватимуть перевезення пасажирів за раніше погодженим тарифам. Наразі відомо, що вартість підніметься лише на Здолбунівському напрямку.
  • 28 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 1325, яка фактично відміняє будь-які пільгові тарифи для населення за електроенергію. Представників вищих органів влади просять повернути дію пільгового тарифу на електроенергію для споживачів 30-кілометрової зони атомних електростанцій та внести зміни до законів України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» та «Про ринок електричної енергії». З цього приводу облдержадміністрацією підготовлено відповідні звернення народним депутатам України від Рівненщини з метою підтримки внесення змін (через згаданий законопроект) до діючого законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux