Проєкт «Rivne work hub» вирішує кадрові проблеми великих підприємств Рівненщини
опубліковано 27 жовтня 2021 року о 10:05

Які працівники потрібні для деревообробних підприємств області сьогодні та у майбутньому обговорили під час зустрічі у Рівненській ОДА.


Цього разу варіанти співпраці для пошуку кадрів обговорили із представниками ТОВ «Свиспан Лімітед», ТОВ «Українські лісопильні». Це провідні деревообробні підприємства області, які входять до меблевого кластеру Рівненщини.


«У рамках проекту «Rivne work hub», ініційованого головою ОДА Віталієм Ковалем, ми проводимо такі зустрічі з усіма великими роботодавцями області, щоб допомогти у підготовці кваліфікованих кадрів. Також для нас важливо зрозуміти реальні потреби ринку праці на перспективу», - підкреслив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.


Участь у зустрічі також взяли керівники профільних департаментів економіки, освіти, а також служби зайнятості.


Так, наразі деревообробні підприємства мають потребу в слюсарях, операторах котлів і навантажувальних машин, електромонтерах. Середня заробітна плата на виробництвах – 17 тисяч грн. У майбутньому будуть актуальні також посади для водіїв навантажувачів, машиністів, а також технологів і механіків.


«Інформація від роботавців є дуже важливою, адже ми вже можемо проводити зустрічі із старшокласниками і розповідати – які професії будуть затребуваними. Таким чином, молодь і батьки будуть орієнтувалися при виборі професії», - зазначив директор департаменту освіти і науки ОДА Петро Коржевський.


Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук відзначив, що майданчик для взаємодії: роботодавець – центр зайнятості - центри професійної підготовки є важливим. А інформація від роботодавців дає змогу зрозуміти, як надалі буде розвиватися ринок праці, а відтак регулювати держзамовлення під потреби ринку.


Керівники департаментів економічного розвитку і торгівлі, освіти і науки, а також Рівненського обласного центру зайнятості підписали Меморандум про взаємодію у рамках реалізації проєкту «Rivne work hub».

«До нас часто звертаються підприємства, яким не вистачає кваліфікованих кадрів. Ми ж зацікавлені, щоб були робочі місця для жителів області, і наші люди не їхали за кордон. Співпраця в рамках «Rivne work hub» дозволить вирішити відразу декілька проблем», – прокоментував директор департаменту економічного розвитку ОДА Костянтин Мокляк.

Меморандум спрямований на збереження трудових ресурсів області, задоволення потреб роботодавців у кваліфікованій робочій силі, мотивації молоді на здобуття робітничих професій, що затребувані на регіональному ринку праці, а також розвиток державно-приватного партнерства.


Підписуйтесь на наш телеграм і дізнавайтеся новини зручним для вас способом https://t.me/ODA_RV

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux