Про штрафи за перевантаження, "Велике будівництво" та школи: Віталій Коваль відповів на запитання журналістів
опубліковано 03 вересня 2020 року о 18:23

Голова ОДА Віталій Коваль під час щотижневого онлайн брифінгу відповів про важливі питання життєдіяльності Рівненщини, які йому поставили журналісти.

На Рівненщині впевнено завершують «Велике будівництво» шкіл

У Рівненській області на фінальній стадії реалізація проєктів з будівництва та реконструкції шкіл. І область впевнено дотримується строків завершення президентської програми «Велике будівництво».

«1 вересня закінчили будівельну готовність 4-х шкіл. Це заклади у Дубровиці, селах Корнин Рівненського району, Озерці на Володимиреччині, Малеве на Демидівщині. Такої кількості загальноосвітніх навчальних закладів за останні роки в області не відкривали. Це вдвічі більше, ніж у 2018 році, а торік не було введено в експлуатацію жодної школи. Невдовзі плануємо завершити будівництво ще однієї школи», - розповів Віталій Коваль.
За словами голови ОДА, заклади у прекрасному стані, тож учні здобуватимуть нові знання у нових школах.

До слова, на завершальному етапі будівництво та реконструкція інших проєктів «Великого будівництва» - спортивних об’єктів, дитсадків та доріг.

Стародавній човен знайдений на Березнівщині

Стародавній човен-довбанку підняли із річки на Березнівщині. Через значні пошкодження човна, важко встановити його точний вік. Однак, за першими спостереженнями, йому більше 100 років. Археологічна знахідка чудово доповнить експозицію парку історичної реконструкції часів Київської Русі «Городище Оствиця» у Рівному. Зараз там є три човни.

Спробу підняття цього стародавнього човна робили торік. Проте місію не вдалося виконати. Вчора над викопуванням човна працювало понад 20 людей. Аби підняти із глибини річки судно, напередодні довелось обстежити його у воді. У планах – радіовуглецевий аналіз човна, аби дізнатися точний вік дерева та встановити іншу додаткову інформацію. Такі проекти важливо підтримувати. Тому голова Рівненської ОДА Віталій Коваль підтримав таку ініціативу, який переконаний, що розвиток будь-якої території залежить не лише від економіки, а й від промоції нашої історії та культури.

Засоби захисту в школах Рівненщини та тестування на Covid

Обласне управління охорони здоров’я Рівненської ОДА постійно контролює ситуацію із забезпеченням тест-системами для діагностики – ПЛР та імуноферментним аналізом. Тести ІФА закуповують для потреб усіх лікувально-профілактичних закладів, а ПЛР – лише для Рівненського обласного центру громадського здоров’я. Очікується централізована поставка ПЛР-тестів для ЦГЗ шляхом передачі з Державного лабораторного центру. Тести ІФА купують по мірі їх використання.

На початок навчального року школи Рівненщини на 100 % забезпечені засобами захисту. Забезпечення вчителів засобами індивідуального захисту є компетенцією балансоутримувача навчального закладу – місцевих органів влади (РДА чи ОТГ). До початку навчального року була проведена онлайн конференція з освітянами Рівненщини щодо норм роботи під час пандемії. Рівненська ОДА спільно із Держпродспоживслужбою буде контролювати дотримання карантинного режиму в закладах освіти та реагувати на порушення.

Рівненщина лідирує за кількістю перевірених фур та штрафами за перевантаження   

На Рівненщині перевантаженого транспорту не буде.  Під час щотижневого онлайн брифінгу голова ОДА Віталій Коваль розповів про свою позицію та роботу в області у напрямку збереження новозбудованих і відремонтованих доріг.

«Ми вийшли в лідери в Україні за кількістю перевірених вантажівок – понад 20 тисяч. Також Рівненщина на 5-му місці за кількістю сплачених коштів від штрафів в бюджет. Усе це завдяки злагодженій роботі працівників Укртрансбезпеки, Служби безпеки, Нацполіції. Дякую колегам за ефективну співпрацю», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Також Віталій Коваль повідомив, що з 1 вересня ваговий комплекс в Опарипсах на кордоні з Львівщиною перейшов у цілодобовий режим роботи. Також вже декілька тижнів цілодобово працює зважувальний комплекс у Новій Любомирці.

«Хочу поділитися хорошою новиною – до кінця року на кордоні з Хмельницькою областю буде встановлений ваговий комплекс нового покоління – WiM, який зважуватиме вантажівки під час руху. Наразі триває тендерна процедура. Таким чином зі всіх сторін області ми забезпечимо безпеку доріг. Питання перевантаження автівок – це саме про безпеку, адже руйнація доріг  залежить від правил експлуатації», - наголосив голова ОДА.

Віталій Коваль додав, що свідомість перевізників зростає – останніми тижнями фіксується  зменшення фактів перевантаження. Очільник Рівненщини висловив вдячність транспортним кампаніям, власникам кар’єрів, суб’єктам господарювання, що розуміють важливість збереження доріг та дослуховуються до позиції влади. «Захист новозбудованих і відремонтованих доріг – це не лише питання правоохоронних органів та влади. Це питання свідомості громадян, які керують відвантаженням транспорту, які везуть та отримують продукцію.  Наголошую, що на Рівненщині перевантаженого транспорту не буде», - підсумував Віталій Коваль.

Відновлення роботи залізничної станції

У понеділок Рівненська ОДА направила звернення до Укрзалізниці щодо відновлення роботи станції «Острог» у селі Оженин. На сьогодні вона уже працює. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux