Після карантину велопарк «Ремельський» знову запрацює
опубліковано 07 квітня 2020 року о 12:02

На старті відкриття сезону у велопарку «Ремельський», що поблизу села Ремель на Рівненщині.


Туристичний об’єкт входить до території «Медового кола». Це чудове місце для відпочинку на природі всією родиною.


Попередньо, відкриття велосезону було заплановано на 3 травня, однак, початок активного відпочинку відклали до остаточного закінчення карантину, розповідає начальниця управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.


«Місцевий промаркований туристичний маршрут готовий на 100 відсотків. Проте, скоріш за все, відкриється дещо пізніше. Дякуючи голові правління садового товариства «Західний» Миколі Гапончуку та його команді – масив доглянутий та охайний», - зазначає Любов Романюк.


За її словами, сьогоднішній велопарк – це 70 кілометрів трас різного рівня складності і 6 основних маршрутів. На відкриття сезону запланований старт ще трьох маршрутів, один серед яких – родинний.


У цілому ж було опрацьовано лише третина масиву, тому місця для розробки нових трас і можливостей достатньо. Вистачає і охочих взяти під опіку частину майбутнього велопробігу, адже це місце користується великою популярністю серед жителів області, які займаються активним туризмом та люблять сімейний відпочинок у екологічно чистому місці.


Окрім велодоріжок, туристам пропонують відвідати не менш цікаву локацію - туристично-пішохідний об’єкт «Стежка кохання», яка дещо нагадує «Тунель кохання» у Клевані. «Особливо красива стежка навесні, коли оживає природа і цвітуть конвалії. У лісі навіть є місце, до якого приїжджають жінки, які мріють про дітей, але не можуть завагітніти», - ділиться враженнями Любов Романюк.



«Велопарк «Ремельський» - це місце не для пікніків, а для активного відпочинку, тому розпалювати багаття та розкладати наїдки тут не можна. Бережуть цей масив ще й через значну кількість мурашників. Саме тому не випадково цю частину лісу називають «Країною мурашників», там створено оглядовий майданчик, щоб люди мали можливість спостерігати за життям комах.

«На сьогодні вирішуються два основні питання для того, щоб велопарк став ще більш привабливим та зручнішим для туристів – можливість будівництва автостоянки та відкриття велопрокату. Але, зважаючи на ініціативність місцевої громади та обласної влади до розвитку туристичної галузі, ці кроки поступово будуть вирішені», - зазначає голова правління садового товариства «Західний» Микола Гапончук.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux