На Рівненщині визначились із завданнями оновленої Стратегії та збирають проєктні ідеї
опубліковано 08 грудня 2023 року о 15:10

Нові виклики та можливості для Рівненщини, які передусім пов’язані із збройною агресією рф, отримали відображення в актуалізованій Стратегії розвитку Рівненської області - основного документу регіону.


«Одна із можливостей регіону - міжнародна співпраця. Окрема подяка проєкту USAID «Говерла» за підтримку розвитку області й громад Рівненщини», - сказав в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час обговорення змін до Стратегії.


До участі у спільному засіданні долучилися більше 80 осіб, серед яких представники органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів ОДА, бізнесу, експерти, науковці. 


Директор Департаменту економічного розвитку й торгівлі ОДА Костянтин Мокляк представив напрацювання щодо стану актуалізації регіональної Стратегії. Окреслив головні завдання документу: «Потрібно переорієнтуватись на оборонні замовлення, щоб максимально об’єднати зусилля на підтримку армії. Також сфокусуватись на післявоєнному відновленні економіки, енергетичній безпеці та підтримці бізнесу, в тому числі й релокованого, поверненню мешканців області, які вимушено виїхали за кордон».

Посилання на презентацію: http://surl.li/obcul


Актуалізація Стратегії також  пов'язана із оновленням Державної стратегії регіонального розвитку, проєкт якої оприлюднено на сайті Децентралізації.

Посилання: https://decentralization.gov.ua/news/17572


Відповідні оновлення протягом 6 місяців повинні бути і у регіональних стратегіях та до 23 січня 2024 року розроблені стратегії розвитку територіальних громад, відповідно до вимог Закону України від 09 липня 2022 року № 2389-ІХ.


Також Законом визначено чотири функціональні типи територій: території відновлення, регіональні полюси зростання, території з особливими умовами для розвитку та території сталого розвитку.  Такий підхід допоможе більш ефективно планувати відновлення та стимулювати розвиток громад і регіонів.


Ці фактори необхідно враховувати у змінах до Стратегії розвитку області, а також при підготовці плану з її реалізації, стратегій та програм розвитку територіальних громад.


Консультант зі стратегічного планування Василь Кашевський розповів про особливості підготовки проєктних ідей до Плану з реалізації Стратегії. «Найважливішим етапом його розробки є пропозиція з боку мешканців області ідей проєктів, які дозволять сформувати План реалізації Стратегії. Ідеї проєктів буде відібрано, проаналізовано та пріоритезовано Робочою групою з розробки Стратегії. За результатами цієї роботи буде сформовано Каталог проєктів регіонального розвитку на період до 2027 року і визначено джерела їх фінансування».

Посилання на презентацію: http://surl.li/obcti


Звертаємо увагу, що проєктні ідеї прийматимуть до 29 грудня поточного року.


Детальні умови щодо збору ідей проектів: http://surl.li/oavdi


Форма для подання ідеї проєкту доступна за посиланням: https://form.jotform.com/232953311774054

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux