На Рівненщині в останню дорогу провели пʼятьох Героїв
опубліковано 16 грудня 2023 року о 09:00

На Рівненщині попрощались з пʼятьма Героями - Анатолієм Пасевичем, Романом Чучаком, Ігорем Покідьком, Андрієм Лисогором та Шехраном Ранішка.

Зорянська громада попрощалася із загиблим воїном Анатолієм Пасевичем. Чоловік був мешканцем села Зоря. Герой загинув 10 грудня внаслідок артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання у Донецькій області. У Героя залишилася дружина, донька та син. Йому назавжди буде 50 років. 

Радивилівська громада попрощалась із захисником Романом Чучаком. Чоловік родом із села Підзамче. Був призваний до лав Збройних Сил України 9 травня 2022 року. Герой служив молодшим сержантом, командиром десантно-штурмового відділення.  Воїн загинув 17 жовтня при виконанні бойового завдання під Бахмутом на Донеччині. Поховали Героя з усіма військовими почестями на кладовищі в селі Підзамче.

Дубенська громада попрощалась із Героєм Ігорем Покідьком. Чоловік був жителем міста Дубно. Службу в Збройних силах України проходив на посаді стрільця - санітара механізованого батальйону. 

При виконанні бойового завдання воїн загинув у Запорізькій області. Солдат отримав поранення несумісні з життям внаслідок ураження снарядом з БПЛА противника. Поховали Героя на Алеї слави, що на кладовищі по вулиці Семидубській.

На Млинівщині в останню дорогу провели захисника Андрія Лисогора. Герой служив в Збройних силах України на посаді стрільця - снайпера. 

Солдат загинув під час виконання бойового завдання в результаті артилерійського обстрілу в Сєвєродонецькому районі Луганської області. Попрощатись з Героєм прийшли сотні жителів громади, близькі та побратими.

У боротьбі за волю та незалежність України загинув Шехран Ранішка - боєць інтернаціонального легіону. Воїн родом зі Шрі-Ланки. Як і тисячі інших іноземців добровільно став на захист свободи та справедливості. Ще з березня 2022 року боронив нашу незалежність в лавах Збройних силах України. Службу проходив у звані молодшого сержанта інтернаціонального легіону. Українські друзі називали його Даня, а у легіоні мав позивний «Дантист».

Шехан був військовим побратимом та другом загиблого млинівчанина Тараса Коханюка, він став рідним для усієї родини Тараса. На жаль, Герой загинув у боротьбі з російськими загарбниками на теренах Донецької області. За погодженням з родиною Коханюків, на виконання останньої волі Героя, його поховали на Млинівському кладовищі, поруч могили його військового командира та друга – Тараса Коханюка.

Співчуття рідним та близьким. Шана та пам'ять Героям!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux