На Рівненщині в останню дорогу провели п’ятьох Героїв
опубліковано 10 лютого 2023 року о 10:25

У місті Рівне - Владислава Простакова та Андрія Савіна, в місті Здолбунів - Юрія Ворона, Олександра Яковчука у Великомежиріцькій громаді та Романа Кононюка в Острозькій громаді.

Владислав Простаков народився у Рівному, навчався у Національному університеті водного господарства та природокористування на економічному факультеті. Працював рихтувальником. Владислав був сиротою. Та своїх найближчих людей завжди намагався підтримати та заспокоїти. 3 грудня 2022 року, військові ЗСУ тримали оборону в районі населеного пункту Яковлівка на Донеччині. Внаслідок наступу ворога зв’язок із 32-річним стрільцем-санітаром солдатом Владиславом Простаковим був втрачений. Потому його тіло знайшли та упізнали, а нині поховали на рідній рівненській землі.

Андрій Савін народився у Рівному. Закінчив 23 місцеву школу, навчався у кооперативному коледжі, потім здобув вищу освіту кухаря-технолога в Полтаві. Багато років працював барменом у ресторані «Спорт», разом із дружиною виховували двох діток. На жаль, 35-річний солдат Андрій Савін загинув 26 січня внаслідок артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Красна гора на Донеччині.

4 лютого під час бою в районі Спірного Бахмутського району Донецької області загинув Роман Кононюк з села Білашів Острозької громади. Йому назавжди залишиться 39 років.

Здолбунівська громада провела в останній шлях воїна Збройних Сил України Юрія Ворона із села Степанівка. 12 березня 2022 року Юрія мобілізували. Він захищав Україну на позиціях поблизу міста Авдіївка Донецької області. На жаль, 5 лютого 2023 року солдат Юрій Ворон загинув внаслідок мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання із захисту незалежності України. Без чоловіка залишилася дружина, без батька – доньки, без дідуся – четверо онуків.

Олександр Яковчук народився та виріс у селі Застав'я. Навчався у Великомежиріцькій середній школі. Опісля займався веденням особистого селянського господарства, деякий час працював в охороні. Наприкінці 2014 був призваний до лав Збройних Сил України. З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України став на захист України. Олександр Яковчук загинув 7 лютого. 12 березня йому мало б виповнитися 43 роки.

Вічно будемо пам‘ятати наших Героїв. Вічна слава!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux