На Рівненщині стартує приватизація «за новими правилами»
опубліковано 05 вересня 2022 року о 16:54

Зручно, швидко та доступно для бізнесу. За такими процедурами стартує в Україні приватизація. Як і раніше, торги проходитимуть на базі платформи електронних аукціонів Прозорро.Продажі.

Про оновлені процедури приватизації та головні її завдання йшлося під час зустрічі в.о. голови Фонду державного майна України Ольги Батової із бізнесом. Участь у нараді взяли начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, голова облради Андрій Карауш, народні депутати від області, члени інвестиційної ради.

«Завдання приватизації під час війни – не лише отримати одноразово гроші до держбюджету. А підтримати бізнес та залучити інвестиції до неефективних чи непрацюючих підприємств. Дати можливість їх приватизувати, налагодити виробництво, створити нові робочі місця», – переконана Ольга Батова.

На Рівненщині нині до торгів готують 19 об’єктів приватизацїї.

Так, у планах Фонду держмайна виставити у листопаді на аукціон єдиний майновий комплекс ДП «Бурштин України».

Соціально-значимим є іподром на ПрАТ «Мирогощанський аграрій, де окрім об’єктів, приватизації підлягають і коні у тому числі релоковані з Ірпеня, Бучі, Донеччини та Луганщини. Також є і приміщення Держпраці, будівлі у Березному, Мирогощі Другій та інші.

Більшість об’єктів у занедбаному стані. Тому перетворення непрацюючих та збиткових державних об’єктів на ефективні підприємства відновлять бізнес-активність у регіоні, переконаний начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Хочу подякувати за швидкі реакції нинішнього керівництва Фонду держмайна у напрямку співпраці із бізнесом. Разом з тим, декілька об’єктів Рівненщини потребує прискіпливої уваги Фонду держмайна. Зокрема, це негативна історія приватизації Рівненського радіозаводу, де власник не виконав свої інвестиційні зобов’язання перед державою. Це і Зірненський спиртовий завод із численними борговими зобов’язаннями», - зазначив Віталій Коваль.

Нагадаємо, в Україні почали діяти нові правила приватизації, яка відбуватиметься за покращеними процедурами – швидко, зі збереженням дозволів та ліцензій єдиних майнових комплексів, з можливістю залучення інвестора на об’єкти, які обтяжені багаторічними арештами на майно.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux