На Рівненщині прощалися із сімома Героями-захисниками
опубліковано 20 лютого 2023 року о 10:45

Дубенщина в останню дорогу провела Максима Кірчика. У Рівному попрощались з Олексієм Мельничуком, у Малинській громаді - із Олексієм Васильцем. А на Сарненщині попрощались із чотирма воїнами - Віталієм Трофимчуком, Олександром Галушко, Валентином Дем‘янцем та Андрієм Мельником. 

З першого дня війни рівнянин Олексій Мельничук не міг лишатися осторонь подій в країні. Він, залишивши родину, прийняв рішення стати на захист Батьківщини. Свій вчинок – боронити країну не вважав подвигом. Завжди дивився в майбутнє з оптимізмом та безмежною вірою в перемогу. На жаль, Олексій не судилося зустріти День перемоги в колі близьких та рідних людей. Найкращий чоловік, син, батько та друг Олексій Мельничук віддав життя за Україну 11 лютого, виконуючи бойове завдання у районі Бахмуту…

Дубенчанин Максим Кірчик - стрілець другого стрілецького відділення. Воїн загинув 13 лютого під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Залізнянське на Донеччині. Чоловік був справжнім патріотом своєї країни, адже не маючи військового досвіду, без вагань, за покликом серця став на захист рідної землі. Вчора з Героєм попрощались на майдані Незалежності міста Дубно. Віддати останню шану Герою прийшли рідні, друзі, військові побратими та сотні містян. Назавжди 33…

Віталій Трофимчук - житель міста Сарни. Мужньо й героїчно захищав Батьківщину та кожного з нас до останнього. 11 лютого  загинув під час виконання бойового завдання поблизу Вугледару Донецької області. Вдовою залишилась дружина, без батька - двоє неповнолітніх дітей, без сина - батьки.

Олександр Галушко – родом із села Сварицевичі на Дубровиччині, 1977 року народження. З перших днів війни долучився до лав ЗСУ та захищав Батьківщину. Загинув 14 лютого 2023 року у важких боях за Бахмут. У Героя залишились батьки, дружина та двоє дітей. 

Валентин Дем’янець – уродженець села  Берестя на Дубровиччині. За освітою лікар стоматолог-хірург. Працював у КНП «Сарненська стоматполіклініка». Воїн-афганець, який з перших днів повномасштабної війни взяв до рук зброю та став на захист Батьківщини у лавах Збройних сил України. 54-річний майор загинув 14 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Іванівське на Донеччині. Прощання з Героєм відбулося на центральній площі міста Сарни, а поховали Героя в рідному селі Берестя. 

Андрій Мельник народився і проживав у селі Велике Вербче Сарненської громади. З перших днів війни став боронив східні кордони Батьківщини. 11 лютого 2023 року під час несення служби у місті Бахмут, помер внаслідок гострої серцевої недостатності. Без чоловіка залишилась дружина, без батька - трійко дітей. Поховали захисника у рідному селі Велике Вербче.

Олексій Василець народився 23 серпня 1994 року в селі Бронне. Проходив строкову службу у Військово-Морських Силах України. До війни Олексій був дотичний ще з її початку, 2014 року, адже був у складі заблокованих українських військових в анексованому Криму. Не дивлячись на складну ситуацію, він не перейшов в ряди російської армії, та залишившись вірним  присязі, повернувся додому. Його позивний – «Тихий», говорить про спокійний характер чоловіка. У загиблого залишились батьки та сестра. Місцем останнього спочинку героя став його рідний край – Олексія поховали на кладовищі у селі Бронне.

Не пробачимо жодної смерті українських Героїв. Вічна пам‘ять і слава!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux