На Рівненщині продовжують працювати над облаштуванням захисних укриттів
опубліковано 02 серпня 2023 року о 16:12

38 протирадіаційних сховищ досі не взято на баланс громадами Рівненщини. Більшість з них знаходяться в Рівному. Життя та безпека людей під час війни – це найперше, про що необхідно піклуватися. На цьому наголосив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час окремих нарад з представниками прокуратури, ДСНС та освіти.


«Незабаром початок нового навчального року, а облаштування укриттів в закладах освіти не в усіх громадах ще завершене. Навчання та безпека учнів, студентів та освітян – це першочергове завдання», - сказав куратор освіти.


Так, за інформацією освітян, в деяких закладах укриття продовжують облаштовувати, а там де немає, то заключають відповідні договори на користування.


Нагадаємо, Рівненщина отримала освітню субвенцію з державного бюджету у розмірі 50,5 мільйонів гривень. За ці кошти збудують нові захисні споруди у Бабинському, Клесівському та Котівському ліцеях. Також зроблять капітальний ремонт укриття в Березнівському ліцеї №2.


«Не всі керівники громад до питання безпеки під час війни ставляться відповідально. Найбільше сховище в області, яке може вмістити 4 тисячі осіб, досі не має власника. Мова йде про приміщення колишнього радіозаводу в Рівному, а також укриття на вулицях Біла та Фабрична. Життя та безпека людей під час війни – це найперше, про що необхідно піклуватися», - наголосив Сергій Подолін.


Також він додав, що 38 протирадіаційних сховищ досі не взято на баланс громадами Рівненщини. Більшість з них, а це 15 об’єктів, знаходяться в Рівному. Зокрема, 10 громад досі не прийняли відповідні рішення.


«Є три етапи прийняття об’єктів у власність – рішення, акт, реєстрація. Є чітка норма закону, яку необхідно виконувати всім без винятку. Зобов’язання щодо прийняття та облаштування укриттів лежать на керівнику громади. У Рівному процес зупинився на 2 етапі», - сказала Людмила Сандер, начальник управління представництва інтересів держави в суді Рівненської обласної прокуратури.


Загалом, на Рівненщині створено фонд захисних споруд цивільного захисту, до якого належать 128 сховищ, 1546 протирадіаційних укриттів та 627 споруд подвійного призначення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux