На Рівненщині посилюють співпрацю із міжнародними організаціями для підтримки постражадих від війни
опубліковано 27 липня 2023 року о 16:40

Міжнародна співпраця, ініціативи для переселенців та їх працевлаштування, екстрена допомога, інтеграція в суспільство. Про це йшлося під час робочої зустрічі заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської, начальниці ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлії Шигоревої з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine та UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

«Ми маємо підтримати та допомогти усім тим, хто змушений був переселитися до інших областей. Ми працюємо над тим, аби кожна людина, яка постраждала від війни, змогла знову відчути спокій та інтерес до життя. Наша концепція допомоги - від першої зустрічі до працевлаштування», - сказала Людмила Шатковська.

Як повідомила Юлія Шигорева, нині на Рівненщині проживає 52 300 внутрішньо переміщених осіб. З них, понад 27,6% - це діти, 4,3% - особи з інвалідністю та майже 15% - пенсіонери. Також в області продовжують роботу 73 місця колективного проживання ВПО.

«Виклики, з якими ми зіткнулися, породжують реальні рішення. Так, у Рівненській області розробили та впроваджують спеціальну систему, що забезпечить прозорість та адресність допомоги людям, які постраждали від війни чи опинилися у складних життєвих обставинах. Таке ІТ-рішення реалізують в рамках проєкту «Простір Інтеграції». Сам Простір працюватиме у двох напрямах: перший - це екстрена допомога постраждалим, а другий - посилення спроможності організацій громадянського суспільства та волонтерських ініціатив», - розповіла Юлія Шигорева.

На засіданні також було зазначено, що на Рівненщині продовжує роботу обласний Координаційний центр підтримки цивільного населення. Його мета - координація та підтримка надання допомоги населенню, постраждалому від війни, та забезпечення взаємодії влади, організацій громадянського суспільства і правоохоронних органів. Такі центри вже запрацювали у 41 громаді області.

Окрему увагу приділили і питанню функціонування місць компактного проживання ВПО. Представники міжнародних організацій наголосили на тому, що такі прихистки - це необхідність для людей, які не в змозі забезпечити себе самостійно.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux