На Рівненщині попрощалися з Героями
опубліковано 12 лютого 2023 року о 12:43

На Рівненщині провели в останню дорогу чотирьох захисників - рівнян Євгенія Козачанського, Сергія Старовєрова та Юрія Ромашка, а також Андрія Холодька з Сарненщини.

 29-річний Євгеній Козачанський мав фах слюсаря зварювальних робіт. На Миколаївщині пройшов строкову службу в армії. Працював за спеціальністю. Разом із дружиною виховували двох діток — 4-річну донечку та 3-річного синочка. 

Коли ж почалося повномасштабне вторгнення, Євгеній не міг лишатися осторонь. Пішов у військкомат добровольцем, поки чекав виклику — розвантажував допомогу на волонтерських складах. І вже 9 березня поїхав на війну. 

На жаль, загинув захисник 30 березня 2022 року внаслідок мінометного обстрілу ворогом їх колони в районі Авдіївки на Донеччині. Раніше тіло героя поховали у Дніпрі, як невідомого. Але через час, після процедур пізнання та ДНК, все ж таки вдалося його ідентифікувати. Тепер Євген повернувся додому...

Сергій Старовєров навчався у 13 школі Рівного, а за тим опановував спеціальність "водопостачання та водовідведення" у Національному університеті водного господарства та природокористування. Працював водієм на пасажирських перевезеннях за кордон та менеджером з постачання. Дбав про синів.

Коли прийшла війна Сергій пішов добровольцем у територіальну оборону. А вже у травні його мобілізували до ЗСУ. Спершу Сергій захищав кордон на Волині. Згодом навчався на "ловця дронів" у Львові, а також проходив курс штурмової піхоти. За тим удосконалював військові навики у Сумах. Згодом бійців перекинули у Соледар. На жаль, 32-річний солдат Сергій Старовєров загинув 9 січня від сліпого вогнепального поранення у голову.

Юрій Ромашко народився у Рівному, навчався у 11 школі. Але з часом вимушений був переїхати з міста. У 2020 році, коли Юрію було 19, він пішов на строкову службу в армію. А вже у лютому 2021 підписав контракт із ЗСУ на три роки. Мав двоє діток.

7 жовтня 2022 року колону, в якій рухався 24-річний солдат Юрій Ромашко, обстріляв ворог. Влучили в танк, де був захисник.

На Сарненщині попрощались із загиблим захисником Андрієм Холодьком.

Військовий — родом із села Сварицевичі Дубровицької громади. До лав Збройних сил України долучився ще навесні минулого  року.

Загинув захисник 5 лютого 2023 року внаслідок ворожого мінометного обстрілу, під час виконання бойового завдання в районі Бахмуту на Донеччині. Йому було 43 роки. У Героя залишилися дружина та діти. 

Вічна та світла пам‘ять Героям!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux