На Рівненщині нагородили переможців «Наша спортивна гордість»
опубліковано 09 лютого 2024 року о 16:39

На Рівненщині підсумували минулий спортивний рік та відзначили найкращих спортсменів з інвалідністю. У 2023 році вони тримали 226 нагород різного ґатунку, з них 96 відзнак на міжнародних та 130 на національних спортивних змаганнях. Також спортсмени встановили 12 рекордів світу та 12 рекордів України з пауерліфтингу та з жиму лежачи, один рекорд Європи з метання спису. 

Відзнаки спортсменам Рівненського регіонального центру «Інваспорт» та обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю вручив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та керівники профільних структурних підрозділів.

Посвідчення «Заслужений майстер спорту України» з дзюдо отримав Давид Хорава, посвідчення «Майстер спорту України міжнародного класу» з парапауерліфтингу – Альона Нікодімова та Павло Головатчик, посвідчення «Майстер спорту України» з волейболу сидячи – Юрій Ковальчук та Андрій Сікальський.

«Більше десяти років поспіль Рівненщина утримує лідерство у третій групі областей України за результатами роботи зі спортивної майстерності з видів спорту осіб з інвалідністю. Дякую за вашу силу, наполегливість, здобутки та досягнення. У вас величезна місія – здобувати перемогу на своєму спортивному фронті та розповідати світові про Рівненщину», - сказав Сергій Подолін.

Нагадаємо, що торік до складу національних збірних команд України з видів спорту осіб з інвалідністю увійшло 80 спортсменів з Рівненщини, половина з них були включені до основного складу.

Нагородження відбулися за 7 номінаціями, серед іншого - кращий спортсмен та тренер Рівненської області, незламні воїни, параолімпійська надія тощо. 

Також торік троє спортсменів Рівненщини вибороли ліцензії на участь у XVII літніх Паралімпійських іграх 2024 року в місті Париж (Франція). Упродовж 2024 року такі ліцензії виборюватимуть ще 9 спортсменів області. 

 «Велика шана і повага вам за те, що ви робите у спортивних майданчиках, спортивних залах, віддаючи дуже багато сил. Дякую також всьому тренерському колективу, який щоденно працює задля досягнень. Нині у нас з’явилися нові виклики, нам треба думати не тільки про високі результати, а й про реабілітацію наших хлопців», - розповів начальник управління молоді і спорту Віталій Ліпський.

Як розповіла директорка департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк, нині в області поступово впроваджують ветеранський спорт. Деякі проєкти вже втілюються. І ветерани вже здобувають перші медалі.

Список нагороджених

Більше фото за посиланням


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux