На Рівненщину надійшли вакцини від COVID-19
опубліковано 25 лютого 2021 року о 09:25

Рівненська область отримала понад 17 тисяч доз вакцин від COVID-19 виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield).


Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.


«Вакцина від коронавірусу виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield) закуплена за кошти державного бюджету. Всього на Рівненщину надійшло 17100 доз вакцин. Вже сьогодні ми розпочинаємо щеплення. Загалом на першому етапі буде вакциновано 2454 особи з Рівненщини», - розповів Віталій Коваль.


Першочергово будуть вакциновані 20 медиків мобільних бригад із імунізації, повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я ОДА Олена Гандзюк, яка є координатором із вакцинації у Рівненській області.


«Наступними щеплення отримають близько 700 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19. Далі – майже 1,5 тисячі працівників та підопічних інтернатів та інших спецзакладів із догляду за літніми людьми. Також на першому етапі вакцину отримають майже три сотні працівників лабораторного центру та екстреної медичної допомоги», - розповіла Олена Гандзюк.


Лікарі мобільних бригад, які будуть робити щеплення, вже пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці препарати вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад з кожної області вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca.


За словами головного медика Рівненщини Олега Вівсянника, вакцинація - це єдиний ефективний метод, який дозволяє вберегтися від коронавірусної інфекції, або ж перенести її без ускладнень. «На сьогодні у світі від COVID-19 вже померло 2,5 мільйонів людей, а від вакцинації – жодної», - наголосив Олег Вівсянник.


Головний санітарний лікар області Роман Сафонов додав, що завдяки вакцині сотні життів будуть врятовані, а десятки тисяч людей не захворіють. Тому подію із початку вакцинації переоцінити важко.


«Останній тиждень спостерігається значне погіршення епідемічної ситуації. Тому сподіваємося на те, що свідоме запобігання захворюваності, оберігання себе та своїх близьких від COVID завдяки надійній профілактиці, убезпечить Рівненщину вцілому і її мешканців від поширення інфекції надалі», - зазначив Роман Сафонов.


Детальніше інформацію про ситуацію із вакцинацією в Україні можна переглянути на вебсайті vaccination.covid19.gov.ua та у контакт-центрі МОЗ з питань COVID-19.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux