Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 24 лютого. ВІДЕО
опубліковано 24 лютого 2021 року о 17:15

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник відповіли на питання щодо захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, старту вакцинації проти COVID-19, фінансового та матеріально-технічного забезпечення окремих спеціалізованих закладів охорони здоров’я області, інші актуальні питання життєдіяльності Рівненщини.


Модерував брифінг начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.


  • На сьогодні завантаженість ліжкового фонду в лікувально-профілактичних закладах Рівненщини, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, складає близько 20 %. У зв’язку із цим постало питання доцільності переведення окремих «ковідних» лікувальних закладів у 2-гу хвилю надання медичної допомоги або прийняття рішення щодо повного перекваліфікування цих закладів і їх повернення до звичного режиму роботи. Остаточне рішення з цього питання приймається Міністерством охорони здоров'я спільно з головним державним санітарним лікарем України.


  • Найближчим часом на Рівненщину очікується поставка вакцини AstraZeneca (CoviShield), у кількості 17 100 доз. Нею можна щепити понад 8 тис. осіб. Вакцинація є добровільною і безоплатною. Згідно з проведеними опитуваннями, бажання вакцинуватися виявили понад 65 % населення Рівненщини. Відповідно до дорожньої карти, розробленої МОЗ, першочергово вакцинуватимуть медичних працівників «ковідних» лікарень, бригад екстреної медичної допомоги, лабораторних центрів, а також підопічних будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів. Вакцинація - це єдиний ефективний метод, який дозволяє вберегтися від коронавірусної інфекції.


  • У січні працівникам, які працюють у «ковідних» закладах, НСЗУ загалом перераховано 41 млн грн. Всі працівники, які надавали медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, отримали виплати в розмірі, встановленому НСЗУ.


  • В обласному протипухлинному центрі працюють два лінійних прискорювачі, яким 9 та 11 років. Лінійні прискорювачі працюють у три зміни для надання медичної допомоги. Черга для пацієнтів для надання медичної допомоги за допомогою зазначених пристроїв розписана до 15 квітня. Для пришвидшення надання медичної допомоги пацієнтам онкологічного профілю необхідно встановити ще один такий високоспеціалізований пристрій. Відповідно до завдань, поставлених Офісом Президента України, управлінням охорони здоров’я ОДА спільно з керівництвом медзакладу вивчено можливість встановлення ще одного лінійного прискорювача. Для цього необхідне виготовлення проектно-кошторисної документації та приведення приміщення у відповідність до вимог. На сьогодні встановлення третього лінійного прискорювача в обласному протипухлинному центрі є реальним завданням, підготовка до якого буде успішно реалізована упродовж 3-х місяців.


  • Управління охорони здоров’я ОДА проаналізувало стан та прогнози отримання коштів за пакетами, якими може контрактуватися обласний фтизіопульмонологічний центр. Ймовірно, з 1 квітня 2021 року, за новими контрактами з НСЗУ, може виникнути питання зменшення кількості надходжень. Управлінням доручено закладу проаналізувати використання ліжкового фонду та потужностей, а також підготувати звернення до МОЗУ та НСЗУ щодо необхідності збереження закладу для якісної діагностики і лікування туберкульозу. Розглядаються різні напрямки діяльності закладу задля повноцінної роботи.


  • До Рівненської ОДА надходять звернення від перевізників про скасування тих, чи інших маршрутів у зв’язку із низьким пасажиропотоком. Також проблемою є і відсутність водіїв. За інформацією перевізників, на сьогодні у зв’язку із введенням карантинних обмежень, автомобільні перевезення є збитковими. Управління інфраструктури та промисловості ОДА шукає шляхи покращення послуг перевезень. Сподіваємося, що із завершенням епідемії COVID-19, якість перевезень покращиться.


  • Система надання медичної допомоги пацієнтам з інсультами – один з пріоритетних напрямків роботи управління охорони здоров’я ОДА. Головною передумовою функціонування інсультного центру є нейровізуалізація - встановлення комп’ютерного або магнітно-резонансного томографа. Таких закладів, які надають медичну допомогу і контрактовані з НСЗУ в області є 6. Найближчим часом їх буде 8. На сьогодні якісно і вчасно надається медична допомога усім, хто цього потребує. Проводяться навчання, просвітницька робота серед мешканців.



 
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux