На Рівненщині відновився освітній процес у дистанційній формі
опубліковано 14 березня 2022 року о 12:03

Навчання розпочалося у всіх громадах області.

Заняття відновили також усі професійні, фахові передвищі і вищі (училища, коледжі та інститути) заклади освіти.

«До освітнього процесу на Рівненщині залучили і близько двох сотень школярів з числа внутрішньо переміщених осіб. Графік занять може регулюватися щодня, враховуючи періодичність «повітряних тривог», - зазначає начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Графік занять сформовано таким чином, щоб діти мали час відпочинку до навчання.

Уроки для школярів щодня починаються з психологічної хвилинки.

За інформацією Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, навчання стартувало у 13 областях. У громадах 8 областей освітній процес розпочався частково, а частково продовжено канікули. У 4 областях, де безпекова ситуація не дозволяє, навчання призупинено.

Форма освітнього процесу залежить від безпекової ситуації у кожному регіоні, територіальній громаді окремо. Це обов’язково погоджено з військовою адміністрацією.

Нагадаємо, що для дистанційного навчання здобувачі освіти та вчителі можуть використовувати національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн», на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів для учнів 5-11 класів, вона є постійно доступною.

Важливо, що платформа «Всеукраїнська школа онлайн» є доступною за межами України. Її використовують у понад 120 країнах світу. Тому діти з України, які тимчасово евакуйовані, можуть користуватися нею і продовжувати навчання, відповідно до українських освітніх програм.

Крім того, Міністерство освіти і науки України спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад.

Також сьогодні стартувало «Навчання без меж» – спільний проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та «Суспільне», а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet. tv.

Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів, які залишаються у регіонах, де є проблема недостатньо якісного зв'язку та доступу до інтернету.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux