На Рівненщині триває щорічний конкурс проєктів розвитку територіальних громад
опубліковано 16 квітня 2021 року о 16:39

Рівненщина однією з перших в Україні запровадила обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад. Такі конкурси стали щорічними та проводяться в області вже понад 10 років. Органи місцевого самоврядування на конкурсних засадах виборюють можливість грантової підтримки з обласного бюджету своїх проєктних ідей. За період 2010-2020 років територіальними громадами реалізовано 154 проєкти загальною вартістю понад 25 млн грн., на які надано співфінансування з обласного бюджету у розмірі 11,4 млн грн.

Незмінно конкурс проєктів розвитку територіальних громад проводиться на Рівненщині і цьогоріч. 

Упродовж листопада 2020 - січня 2021 року на конкурс надійшло 67 проєктних заявок. Визначення переможців заплановано на травень цього року.

Сьогодні, 16 квітня, за співголовування заступника голови облдержадміністрації Ігоря Тимошенка та голови постійної комісії облради з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції Олександра Дехтярчука відбулося засідання Конкурсної ради з проведення щорічного обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад.

«Перевагу у наданні фінансової підтримки повинні отримати ті проєкти, які мають розвиткову складову, спрямовані на розвиток підприємництва, туристичної діяльності, створення робочих місць та даватимуть додаткові надходження в бюджети громад, а також передбачають міжмуніципальне співробітництво громад», - зазначив заступник голови ОДА, співголова конкурсної ради Ігор Тимошенко.

У ході засідання членами ради затверджено План здійснення організаційно-технічних заходів щодо проведення конкурсу, Порядок оцінювання проєктів, поданих на конкурс, а також кошторис витрат на виконання повноважень Виконавчого адміністратора конкурсу, яким, відповідно до рішення сесії облради, визначено Західноукраїнську регіональну непідприємницьку громадську організацію «Волинський ресурсний центр».

Під час засідання Почесну грамоту ОДА вручено виконавчому директору ЗРНГО «Волинський ресурсний центр» Руслані Стасюк, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та активну громадську позицію.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux